Чистата печалба на френската нефтогазова компания Total SA през второто

...
Чистата печалба на френската нефтогазова компания Total SA през второто
Коментари Харесай

Чистата печалба на Total през второто тримесечие е намаляла с 26 %


Чистата облага на френската нефтогазова компания Total SA през второто тримесечие на 2019 година е намаляла с 26 % - до 2,756 милиарда $ спрямо 3,721 милиарда $ за аналогичния интервал на предходната година. Понижението е по отношение на намаляването на цените на природния газ, като освен това е повишен добива.

Според известието на компанията, поправената облага е намаляла с 19 % - до 2,887 милиарда $. Експертите, интервюирани от организация Bloomberg са планували 2,98 милиарда $.

Тримесечните доходи на Total са спаднали с 2,5 % до 51,232 милиарда $.

Компанията е нараснала добива с 9 % - до рекордните 2,96 млн. барела нефтен еквивалент дневно, с помощта на растежа на производството на такива планове като съветския Ямал СПГ, австралийския Ichthys, анголския Kaombo и нигерийския Egina.

“Пазарите остават волативни през второто тримесечие, междинната цена на Brent е 69 $ за барел, което е с 9 % повече от предходното тримесечие, до момента в който цените на природния газ спадат с 36 % в Европа и с 26 % в Азия “, се споделя в прессъобщението.

През първото полугодие чистата облага е намаляла с 8 % - до 5,867 милиарда $ от 6,357 милиарда през януари-юни 2018 година Коригираната облага е спаднала с 12% и е 5,648 милиарда $. Приходите през януари-юни са нарастнали с 0,3 % - до 102,447 милиарда $.

Total удостоверява прогнозата за увеличение на добива през тази година с 9 %, само че предизвестява, че пазарната среда остава волативна при запазваща се неизясненост във връзка с вероятностите за търсене на въглеводороди.

По думите на ръководителя на Total Патрик Пуяне компанията ще продаде активи за 5 милиарда $ през 2019 – 2022 година Това, както декларира той ще даде опция компанията да държи под надзор дълга след покупката на африканските активи на Anadarko Petroleum.

Капитализацията на компанията от началото на тази година се е нараснала съвсем с 5 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР