Четвърто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между

...
Четвърто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между
Коментари Харесай

Кабинетите на България и Гърция заседават заедно днес в Александруполис

Четвърто съвещание на Съвета за съдействие на високо ниво сред държавните управления на България и на Гърция ще се организира през днешния ден в Александруполис. Това ще е първото междуправителствено съвещание, откогато държавното управление на Гърция бе управлявано от министър-председателя Кирякос Мицотакис след извършените през юли м. година парламентарни избори в южната ни съседка.

Заседанието на високо ниво в Александруполис е продължение на прагматичното съдействие сред двете страни, които поддържат отлични добросъседски, партньорски и съюзнически връзки. А в Югоизточна Европа околните връзки сред България и Гърция са един от позитивните образци за два прилежащи народа.

Във фокуса на взаимното съвещание ще е свързаността – транспортна, цифрова и енергийна, още по-активното и тясно съдействие в региона на опазването на външните граници на Европейски Съюз, както и във връзка с новите политики за напредък и нововъведения на Европейската комисията. Друг акцент на Четвъртата среща на Съвета за съдействие на високо ниво ще бъде дейното партньорството в границите на НАТО, в областта на културата и туризма.

В Александруполис министър-председателят Бойко Борисов ще организира двустранни диалози с гръцкия министър председател Кирякос Мицотакис, а българските министри ще беседват с сътрудниците си от гръцка страна. В края на взаимното съвещание ще бъдат подписани двустранни документи.

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов за взаимното съвещание с гръцкото държавно управление, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Младен Маринов, Петя Аврамова, Боил Банов, Росен Желязков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР