Четвъртите парламентарни избори в рамките на година и половина изпразниха

...
Четвъртите парламентарни избори в рамките на година и половина изпразниха
Коментари Харесай

Кампанията като посмешище – кандидат-депутат яхна ромска каруца

Четвъртите парламентарни избори в границите на година и половина изпразниха партийните каси и персоналните джобове на кандидатите за национална обич. Креативността (художествено-творческата (само)дейност, казано постарому) обаче не секна.

Изминала е едвам седмица от началото на предизборната акция, само че електоратът към този момент видя чудесии, които не е предполагал, че може да се случат. Някои бяха подтикнати от хиперактивност, а други… си бяха просто кротки излагации. „ Защо тръбата е цяла? Защо газът тече? “, попита преди време енигматично някогашният министър председател Стефан Янев.

Всички съперници му се смяха – безусловно незаслужено, тъй като малко след него започнаха да създават същото по качество наличие. Ако изобщо има политически пиар в България, следим цялостния му неуспех.

Мултикултурата несъмнено се снабди със собствен вечен знак – качената на каруца Антоанета Цонева, упорито убеждаваща гласоподавател – каруцар, да се довери на разсъдъка си, т.е. да гласоподава за Демократична България. Бял кон начело, зелена люцерна откъм гърба, той по джапанки, тя с нова прическа – жълтопаветна идилия посред Пазарджишко…

Под фотографията във „ Facebook “ гласоподавател настоятелно моли Цонева да посети потребителите на коноп. Обещава да се разделят ухилени. Ама по какъв начин няма, смехът си е обезпечен!

Принос в селската пасторалност даде и някогашният регионален шеф на Варна Благомир Коцев (ПП).

Като същински национален човек той изигра няколко ръченици из района, а най-после се появи на партийно заседание в село Приселци. Но по какъв начин? С лека кола (абе количка някаква…), която отрудените селски хора не могат да си купят за три живота. Как ли наподобява светът през очите чичото, който полива спестовно пипера, тъй като водата е скъпа (потенциален гласоподавател от Приселци)?

А през очите на притежател на паметен ресторант в Морската градина на Варна и на още куп компании, който може да си разреши няколко такива небрежни колички (кандидатът Коцев)? Могат ли да имат каквото и да е общо? Това, правилно, са неуместни въпроси, тъй като са екзистенциални, а не чисто политически.  

Като стана дума за пипер, не може да бъде подмината и една друга забележителна изява – академични учен химик стои пред зеленчук и държи тирада. За Николай Денков (ПП) става дума. Очевидно някои всеизвестен мозък е предиздвикал научен човек като него да се замеси в калните битки с ГЕРБ за „ Капитан Андреево “ – и изяснява Денков във видео кое е нитрати, кое пестициди… (герберите се произнесли погрешно по тоя животрептящ въпрос). Стои обтегнат спокойно пред сергия Денков, безусловно като посаден (насаден).

Декламира, а зад него зеленеят и аленият апетитни краставици и пипер –  импортирани в епохата на Политическа партия, несъмнено. Специално пиперът е така апетитен и наедрял, че никак не подухва в фена пестициди и нитрати в него.

Още нещо любопитно – Денков споделя, че разликата сред нитрати и пестициди била като сред питателните добавки и бойни отровни субстанции. Това несъмнено е мега съобразително съпоставяне, само че незавършено – липсва Кирил Петков, който на финала да предложи на публиката хранителна добавка…

На Петков би трябвало да му се признае, че не спря да разгласява персонални клипове в мрежите, откакто едно дете го изненада казвайки, че „ Възраждане “ ще победят Политическа партия. Обаче да се чуди човек на клиповете, в които (уж) няма излагации! Ето част от един:

Реклама

Локация: Враца. В кадър: Деница Симеонова, известна с лафа „ Просто Киро “; момче на име Влади, бежанец по подразбиране; самият Киро.

Симеонова: „ Като обявихме концепцията за Северозападен университет, Влади сподели: „ Вие се шегувате, това всеки го дава обещание, вие няма да го извършите “. И аз му споделих: „ Не, Влади, ние сме тези, дет’ ше го създадат! “.

Киро прибавя, че в случай че стане университетът, Влади ще би трябвало да се върне в България.

Влади отвръща, че доста се надява.

Точка. А концепция?

Симеонова обаче произнася всичко това с подобен жизнеспособен маниер, все едно е споделила нещо необикновено мъдро. Или най-малко е построила пет моста над Дунав. Клипът следва да се изгледа поради неповторимите й тембър и интонация:

Кампанията роди и един различен въпрос – кой потропва с червени ботушки и не е дядо Мраз? Ама хубави червени ботушки, градски – стоешком паралелно с съвсем необут селски човек? На фотографията той е безпаричен, изнемогващ, изнурен. Тя – напълно не. Отговорът: Мая Манолова (Изправи се България “) си има червени ботушки. Снимката е от Каравелово. Същото Каравелово. Казано съществено (наистина!) доста кандидат-депутати изринаха много тиня от къщите на потърпевшите хора.

Помагаха, снимаха се рекламно, след ден-два си потеглиха, отидоха да оказват помощ на други хора в страната и отново да се снимат… Кое е етично-неетично в тази работа мъчно може да се отсъди. Но в една предизборна акция са значими детайлите. А и мярата, тънките послания… Ботушките на Манолова, тъкмо до този човек, внушават начин на живот посред тъга – нищо друго.

А в случай че някой се чуди може ли кандидат-депутат да се появи до крайпътна табела и коли, отговорът е позитивен. Победа до село Победа с 28 балона за бюлетина 28! Листата е алената, балоните са червени, а дори и косата: 

На финала е Луна. „ Нашата прелестна политичка “, споделя за нея водещата. Добре е да се гледа клипът. Основно поради водещата: 

Разбира се, още доста песни, танци, а и яхти, рейсове влязоха в предизборна приложимост (част от тях – виж в галерията).

Целият инструментариум не може да бъде изброен. Струва ли си всичко това, питат се хората…. – 2.8 българи я излязат да им гласоподават, я не. Ама пък и 1 млн. да излязат – депутати отново ще си имаме. Значи си коства за множеството от тях!
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР