Четиринадесет бунтовници дисиденти от бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия

...
Четиринадесет бунтовници дисиденти от бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия
Коментари Харесай

Десетки бунтовници загинаха при боеве

Четиринадесет бунтовници дисиденти от някогашните Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) са починали на 17 април при боеве в югозападната част на Колумбия. Групировката се разоръжи след спокойно съглашение през 2016 година

По бойците са били хвърлени бомби. Загинал е един боен, а 7 са били ранени, заяви командващият колумбийските сухопътните сили Едуардо Сапатейро.

„ При военна интервенция в региона на Архелия са обезвредени 14 лица. Това е станало по време на присъединяване на бойците в специфична интервенция, подредена след атентат с кола бомба в региона на Коринто, за която бяха упрекнати дисиденти от ФАРК “, заяви по-рано и министърът на защитата на страната Диего Молано.

Близо 2500 някогашни бунтовници, които нямат единно командване и са пръснати в разнообразни групи, живеят най-вече от наркотрафик и от противозаконна минна активност. В региона на Каука, където се намира Коринто, те се борят за въпросните първични материали с Армията за национално избавление - последната бунтовническа група, която към момента работи в Колумбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР