Четиримата лихвари, обвинени в крупен престъпен заговор за източване на

...
Четиримата лихвари, обвинени в крупен престъпен заговор за източване на
Коментари Харесай

Няма такава наглост! Пловдивските лихвари не искат да си платят гаранцията, била им висока

Четиримата лихвари, упрекнати в огромен незаконен скрит план за източване на банкови сметки, ще апелират наложената им мярка неоклонение гаранция във връзка с нейния рамер. Припомняме, че Специализраният съд наложи баснословни гаранции, като освободи притежателя на заложна къща " Фокс " Иван Бистрашки против 100 000 лв., а другият обвинен Владимир Коцоянис - Гърчето против 150 000 лв.. На другите двама арестувани при акцията - Георги Мирчев и Васил се " размина " единствено с 80 000 лева, оповестява " Трафик ".
Четиримата разполагат със законоустановен период, в който би трябвало да внесат парите за гаранциите си, но към този миг никой от тях не желае да заплаща големите суми. Адвокат Стефан Левашки, който е бранител на трима от хванатите при спецакцията на БОП, към този момент е внесал документите, с които ще апелира наложените парични гаранции, като ще изиска размерът им да бъде значително понижен.
Предстои в закрито съвещание Специализираният съд да прегледа настояването и да реши дали да промени по този начин наложената мярка.
Припомняме, че профилираната прокуратура светкавино повдигна обвинявания на четирима пловдивчани, взели участие в незаконен сговор за разработване и потребление на скимиращи устройства за събиране на информация от кредитни и дебитни карти и правене на подправени карти за изтегляне на пари от непознати банкови сметки. Иван Бистрашки, Владимир Коцоянис - Гърчето, Георги Мирчев и Васил Иванов бяха арестувани предходната седмица при акция на ГДБОП.
Събраните досега доказателства сочат, че участниците са работили от януари 2017 година За задачата, близо до Пловдив, оборудвали собствен „ индустриален завод “ с изцяло затворен цикъл. На 13 юли 2018 година, при интервенцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура по задържането им, на въпросния адрес са открити компютри с стратегии за обработка и предпазване на информация, изтеглена непозволено от банкови карти, пластики, лайсни с микрокамери и захранващи акумулатори за събиране на данни, слотове и клавиатури за банкомати, ПОС-терминали с акумулатори, платки с разнообразни накрайници и голям брой други материални доказателства.
В същото помещение, което е благосъстоятелност на Коцоянис, са открити и огромно количество български и непознати документи (паспорти, персонални карти, талони за коли, бланки на визи и стикери). по данни на TrafficNews са открити към 150 паспорта. Открити са и заготовки за персонални документи, без нанесени на тях имена и други данни, както и без сложени фотоси.
По време на интервенцията са претърсени общо 8 адреса в Пловдивско, както и коли. Назначени са голям брой експертизи, които да очертаят границите на незаконната активност.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата са наложени парични гаранции, надлежно от 150 000 лева.за Коцоянис, 100 000 лева за Бистрашки, а на другите двама – по 70 000 лв.. Според юрист Стефан Левашки, който пази един от арестуваните, поисканите гаранции са рекордни и ще бъдат обжалвани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР