Четирима души загинаха и 30 бяха ранени, когато регионален влак

...
Четирима души загинаха и 30 бяха ранени, когато регионален влак
Коментари Харесай

Жертви и ранени след дерайлиране на влак близо до Гармиш-Партенкирхен

Четирима души починаха и 30 бяха ранени, когато районен трен дерайлира в Южна Германия в петък, оповестиха полицията и локалните управляващи, съобщи Ройтерс.

Петнадесет от ранените са настанени за болнично лекуване, сподели представител на полицията и уточни, че влакът за Мюнхен е бил много цялостен по време на злополуката на север от Гармиш-Партенкирхен, ски курорт в Бавария, който също по този начин е и известна дестинация измежду туристите.

Общо 60 души са потърпевши при случая, сподели представител на районната работа в Гармиш-Партенкирхен.

Не е ясно какво е предизвикало случая, само че във влака е имало голям брой възпитаници, заяви районният вестник Muenchener Merkur, представен от локалния вестник Garmisch-Partenkirchen Tagblatt.

Прокуратурата и полицията са почнали следствие на аргументите за случая. Все още няма информация за самоличността на починалите, нито дали машинистът на влака е измежду потърпевшите.

Снимки в обществените мрежи демонстрират вагони на двуетажния районен трен, заседнали сред клони на дървета и търкалящи се по насип, както и хора, които се отнасят с носилки и други, стоящи в близост по релсите.

В ход е огромна интервенция на службите за незабавна помощ, заяви полицията, а железопътната линия сега е изцяло затворена.

Ройтерс припомня, че районните влакове имат по-голям брой пасажери от 1-ви юни, защото от тази дата влезе в действие билет, допускащ пътешестване в цяла Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР