Четирима души загинаха, а 60 бяха ранени след силното земетресение

...
Четирима души загинаха, а 60 бяха ранени след силното земетресение
Коментари Харесай

След мощния трус във Филипините: Очакват силни вторични трусове

Четирима души починаха, а 60 бяха ранени след мощното земетресение в северната част на Филипините, заяви министърът на вътрешните работи и локалното самоуправление Бенджамин Абалос. Две жертви има в провинция Бенгет, един в провинция Абра, и още един умрял в друга провинция, посочи той.

Силното земетресение с магнитуд 7,1 раздруса северния филипински остров Лусон, като аргументи вреди по някои от постройките и бе усетено и в столицата Манила, съобщи Ройтерс.

Епицентърът на земетресението е бил на към 11 километра югоизточно от град Долорес на дълбочина към 10 километра, сочат данните на Геоложкия институт на Съединени американски щати, съобщи dariknews.bg.

" Въпреки тъжните вести за жетви и вреди, породени от земетресението, ние подсигуряваме бърза реакция за засегнатите от това злополучие ", съобщи във " Facebook " президентът Фердинанд Маркос-младши.

Ръководителят на държавната организация по сеизмология Ренато Солидиум съобщи пред локално радио, че се чакат мощни вторични земетресения. " Съсредоточили сме нашето внимание в Абра и в провинциите наоколо. Това е огромно земетресение ", добави той.

Засегнатите здания са 173. Трусът е провокирал и 58 свлачища, съобщи филипинският вътрешен министър. Той посочи, че 44 от 60-те ранени са в провинция Абра.
Заради земетресението, няколко здания бяха евакуирани в Манила, а метрото там беше спряно в пиков час.

Филипините са предразположени към естествени бедствия и са ситуирани върху сеизмично дейния тихоокеански " Огнен пръстен " - линия от вулкани и разломи, която се простира по границите на Тихия океан. Земетресенията са постоянно срещани и всяка година има приблизително по 20 тайфуна, някои от които провокират смъртоносни свлачища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР