Четирима души са задържани след специализирана полицейска операция по противодействие

...
Четирима души са задържани след специализирана полицейска операция по противодействие
Коментари Харесай

Четирима задържани при спецакция срещу наркотиците в Пазарджишко

Четирима души са арестувани след профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на производството и разпространяването на опиати на територията на област Пазарджик. Акцията се осъществя под надзора на Окръжната прокуратура, предава Българска национална телевизия.

Екипи от бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОДМВР-Пазарджик откриха равнища засадена с марихуана, намираща се в местността " Чукурловица ", в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било определено неслучайно, защото се намира в труднодостъпна околност и стигането до него е извънредно мъчно. Установено е, че в равнищата са отглеждани 547 растения канабис. В непосредственост се е правило и самото сушене на към този момент готовите растения. Иззети са 67.25 кг листа и съцветия в миг на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса.

Задържани са двама мъже от Петрич на 30 година и на 51г. Те са стопани на нарконивата, занимавали се с развъждането и последващата обработка на дрогата. Мъжете са привлечени като обвинени за нелегално засяване и развъждане на растения от рода на конопа. С разпореждане на наблюдaващ прокурор срокът на задържането им е продължен със 72 часа.

По същото време Криминална полиция при РУ-Пазарджик са направили претършуване на два парцела, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил населяван и стопанисван от 26-годишен мъж, който е арестуван. Вътре криминалистите открили обособена оранжерия за развъждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория парцел, който бил ненаселен органите на реда също разкрили засадени 36 растения. Така от двете места били конфискувани общо близо 67 кг зелена листна маса и 2.4 кг изсушена марихуана. За период от 24 часа е задържан и 36-годишен мъж от Панагюрище, като обвинен за стопанисването на втория парцел.

Процесуалните и оперативните дейности по документиране на незаконната активност и по трите случая не престават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР