Няма да участвам в евроизборите, но оставам в българската политика,

...
Няма да участвам в евроизборите, но оставам в българската политика,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Няма да участвам в евроизборите, но оставам в българската политика

Няма да вземам участие в евроизборите, само че оставам в българската политика, съобщи евродепутатът и някогашен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Той не скри, че е имал оферти да се кандидатира отвън Българска социалистическа партия, само че ги е отклонил.

 

Запитан какво ще прави занапред нататък, Станишев напомни, че е направил доста - бил е министър председател, президент на ПЕС, и е " политически човек ". Поради огромните ми задължения в Европа през последните години имах по-малко интензивност в България, само че се завръщам, добави той.

 

Аз съм за народен консенсус по основни политики, посочи Сергей Станишев в отговор на въпроса дали би разговарял с водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски.

 

Предстоящите избори няма да разрешат нито един от възлите в българската политика, а единствено още повече ще ги заплетат, заяви Сергей Станишев на конференцията, на която регистрира работата си като народен представител в Европейския парламент.

Според него трите леви листи за жалост ще се борят за две места в Екологичен потенциал.

Трябва да изградим европейско бъдеще за България с вътрешни старания, а не със избавител извън, акцентира той.

 

Нямах илюзии, че ще бъда препоръчан в листите на Българска социалистическа партия, уточни Станишев. И напомни, че още през 2019 година е подлагал на критика консервативната линия на Корнелия Нинова. Станишев сподели, че е извървял цялата процедура по номинации в тази акция от почитание към хората в Българска социалистическа партия. И благодари на социалистите, които са го номинирали за евродепутат. Обърна внимание и, че съгласно изследване е един от двамата най-разпознаваеми български евродепутати.

 

Според него някои от претендентите в евролистата на Българска социалистическа партия по-добре биха стояли в листата на " Възраждане ".

 

Станишев обърна внимание, че партията, която е с най-голяма поддръжка в социологическите изследвания преди вота показва очакванията на едвам 8-9% от хората.

 

Според него и в Европейски Съюз, и в България би трябвало да се мине към типичен обединения.

 

В европейския подтекст той предизвести, че има заплаха Европейски Съюз да се раздели на разнообразни скорости.

 

Връщайки се на българска почва, той сподели, че през последната година претърпяваме не просто политическа рецесия. Тя се трансформира в систематична рецесия на политическата система. Балансира на ръба на цялостния срив на доверие и делегитимация на институциите. Най-голямата партия у нас съставлява 8-9% от имащите право на глас, а единствено 40% от гласоподавателите гласоподават – това е тежка политическа диагноза, повтори той. Мнозинството българи стачкуват като не вземат участие в изборите.

Политиците носят отговорност за ежедневното количество отрова в обществото, безапелационен е някогашният президент на ПЕС.

 

Според някогашния министър председател и някогашен водач на Българска социалистическа партия сме се трансформирали в мразещи се, враждуващи племена.

 

" Според днешния разказ българите сме „ соросоиди “ или „ патриоти “, „ пионки на посолството “, или „ сътрудници на Путин. “ Развихме некадърност да реализираме публични консенсуси даже в основни сфери от народен интерес, като демографската политика, да вземем за пример. “, сподели Станишев.

 

Станишев акцентира, че поради безсилието на политиците България ще загуби 6-7 милиарда лева евросредства. Той даде образец с Румъния, където ръководи коалиция сред десницата и социалдемократите. Там ротацията сред тези две партии е предходна сполучливо и в този момент обединението се явява с обща листа на евроизборите и общ безпристрастен претендент за кмет на Букурещ. И това основава доверие у възможните вложители.

 

Не се научихме в Европейски Съюз да вършим обединения с страни със сходни ползи. Станишев предизвести, че европейските избори ще бъдат захлупени от вътрешни кавги.

 

Станишев не скри проблемите, пред които съгласно него е изправен Европейският съюз.

 

Според него разпоредбите за държавна помощ са измежду главните спънки пред провеждането на стратегически политики. Защото те влизат с несъгласие с разбирането за свободната конкуренция.

 

Необходимо е и преосмисляне на комерсиалната политика на Европейски Съюз – ние постоянно сме били за свободна търговия, само че останалият свят се затваря, основава неравни условия за нашата продукция и ние би трябвало да вземем ответни ограничения. Има няколко основни фактора – първо: мащабът – съществено преимущество на общия пазар от 450 млн. души, безусловно сравним с китайския, и с американския.

 

На второ място измежду преимуществата на Европейски Съюз той уточни обществените вложения в публични богатства – като енергийната съгласуваност. Третата посока – квалифицираната работна ръка, тъй като ¾ от фирмите в Европа се оплакват, че мъчно намират и наемат квалифицирани служащи. “ 

 

Гледайте НА ЖИВО - ТУК

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР