Четиридневните тържества във Великобритания по случай платинения юбилей (70 години

...
Четиридневните тържества във Великобритания по случай платинения юбилей (70 години
Коментари Харесай

Уникално шествие

Четиридневните тържества във Англия по случай платинения празник (70 години на трона) на кралица Елизабет Втора приключват през днешния ден с грандиозно шествие в центъра на Лондон, като в уличните празненства в цялата страна се чака да се включат десетки хиляди души, съобщи Ройтерс.

Повече от 100 " национални звезди " - от някогашния футболист Гари Линекер през артиста Ед Шийрън до куклата на измислена алена лисица от английско детско предаване, Базил Бръш, ще се причислят към военните оркестри, изпълнителите и танцьорите в столицата.

Шествието, което ще повтори маршрута, по който 96-годишната кралица е минала в деня на коронацията си през 1953 година, има за цел да пресъздаде другите десетилетия от нейния рекордно дълъг престой на трона.

Ще има също поредност от " Големи юбилейни обеди " в цяла Англия с близо 16 000 улични празненства, а още близо 600 са планувани по целия свят, в това число в Канада, Бразилия, Нова Зеландия, Япония и Южна Африка.

Днес е последният ден от тържествата по случай платинения празник на английската кралица. Снощи престолонаследникът, 73-годишният наследник на Елизабет Втора принц Чарлз, отдаде персонално своята респект към майка си на блестящия поп концерт пред Бъкингамския замък.








Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР