Четири сигнала за купуване на гласове от хора на БСП

...
Четири сигнала за купуване на гласове от хора на БСП
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: 4 сигнала за купуване на гласове срещу БСП кмета Крум Маринов – ето ги търговците

Четири сигнала за пазаруване на гласове от хора на Българска социалистическа партия кмета на Бобошево Крум Маринов са подадени до прокуратурата в Дупница, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, Софийската градска и Софийската районна прокуратура, рапортува пред Narod.bg източник от общината.

Крум Маринов, чиято същинска фамилия е Маринкев, само че това е тематика за друга обява, влиза в алените редици преди 16 години с протекцията на Мая Манолова, която през днешния ден не желае да го чуе и види. Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също не желае да има нищо общо с кмета-социалист, акцентира информаторът от Бобошево.

Изброените в сигналите лицата, посочени по-долу, са в близки връзки с Крум Маринов, който на 29 октомври ще опита да вземе пети поред мандат като кмет на общ. Бобошево, тъй като или е техен шеф, или техен покровител – да вземем за пример, употребяват общински земи или получават парични средства от бюджета на общината по разнообразни стратегии.

Крум Маринов, употребявайки служебното си състояние съумява да ги манипулира за предизборна пропаганда и пазаруване на гласове. Според информация от източника на Narod.bg все още се заплаща по 100 лв. на калпак.

Срещите сред Крум Маринов и част от посочените по-долу лица стават по друго време в кафето на бензиностанцията в гр. Бобошево, където кметът прекарва по-голяма част от времето си през последните няколко години. Според информацията на тези срещи Маринов предава част от спонсорството за обезпечаване на гласове.

Местните са наясно, че околните до кмета провеждат гласоподаване по сегашен адрес в СИК от Община Бобошево на лица от ромски генезис – адресно регистрирани през последните 10 години в обитаемоте места от Община Бобошево и живущи по непрекъснат адрес в Самоков, в Перник, в регион „ Кремиковци “ към Столична община и в кв. „ Гиздова махала “ на Дупница.

Такова проведено гласоподаване извършено сполучливо на локалните избори през 2015 година и 2019 година, посочи информаторът на Narod.bg.

Аналогични сигнали за нарушавания на изборното законодателство, осъществени от множеството от посочените по-долу лица, са подавани и на локалните избори преди 4 и 8 години, само че дейностите на служителите на реда от РПУ-Бобошево, които са в близки връзки с кмета, „ инцидентно “ се оказали безрезултатни.

Установените все още лица от обкръжението на Крум Маринов са:

1. От гр. Бобошево:

– Александър Ценов – работи в кафето на бензиностанцията в Бобошево

– Иван Михайлов по прякор Узуно

Реклама

– Христо Бакалски по прякор Шумано

– Кирил Ангелов по прякор Гингеро – обработва и засажда предоставени му от кмета общински земи, за което получава държавна дотация като зърнопроизводител

– Илия Хаджиев по прякор Ябукаро  – употребява засадени с ябълкови дървета общински земи, предоставени му от кмета

– Георги Крумов по прякор Жегата

– Костадин Гергинов – сегашен заместник-кмет на Община Бобошево;

– Иван Тусиев

– Лице по прякор Миката – водач на рейс (превозващ деца за детската градина и училището) към Община Бобошево.

2. Лица от с. Слатино, купуващи гласове за претендентите за кмет и сегашни кметове на Община Бобошево – Крум Маринов и на с. Слатино – Екатерина Андонова:

– Истелян Занфиров по прякор Ацо

– Стойчо Андонов – татко на сегашния кмет на с. Слатино;

– Ангел Андонов – брачен партньор на актуалната кметица на с. Слатино

– Росен Лютов – работи в магазина за хранителни артикули в центъра на с. Слатино

3. Николай Джиков от с. Вуково – купува гласове за претендента за кмет и сегашен кмет на Бобошево

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР