Четири предложения за спешни мерки за подпомагане на част от

...
Четири предложения за спешни мерки за подпомагане на част от
Коментари Харесай

Спешни мерки за подпомагане на земеделски я сектор предлага Красимир Каракачанов

Четири оферти за незабавни ограничения за подкрепяне на част от българския аграрни бранш е внесъл вицепремиерът по публичния ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов в Министерския съвет, оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация. Предложенията са направени след редица извършени срещи и диалози с производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и други, и със специфичния принос на аграрния специалист и производител Красимир Кумчев.

Според министър Каракачанов би трябвало да бъде обезпечен безконтролен достъп на хората и на транспортните средства, пренасящи сезонни аграрни служащи до обработваемите селскостопански площи. Промените да влязат в действие от 15 април.
Да се разшири обсегът на мярката „ 60 на 40 “ в помощ на дребния и междинния бизнес, като тази мярка категорично да се ползва за сезонните служащи от земеделския бранш и против даване на трудов контракт от страна на работодателя страната да поема 60% от трудовото заплащане на служащия плюс обществените осигуровки.
Министерският съвет задължава министъра на стопанската система Емил Караниколов по предложение на Министерството на земеделието, храните и горите краткотрайно да стопира вноса и продажбата на плодове и зеленчуци във времето на сезона на прибиране на българските плодове и зеленчуци до тяхното привършване на вътрешния пазар. "
Целта на предлаганите промени е да се подкрепи засаждането, развъждането и прибирането на земеделската продукция, осигуряваща прехраната на българското население, в изискванията на оповестената пандемия от Коронавирус 19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР