Четири от най-големите концерни за производство на автомобили обединяват сили

...
Четири от най-големите концерни за производство на автомобили обединяват сили
Коментари Харесай

БМВ, "Даймлер", "Форд" и "Фолксваген" създават съвместно дружество за изграждане на зарядни станции

Четири от най-големите концерни за произвеждане на коли сплотяват сили в построяването на мрежа от високоскоростни станции за зареждане на електрически коли за пътешестване на дълги дистанции. Зад плана IONITY застават БМВ груп, " Даймлер ", " Форд мотър къмпани " и " Фолксваген груп ".

Те основават взаимно сдружение, което има упоритостта да построи към 400 станции за бързо зареждане на главните европейски автомагистрали до 2020 година. Партньорите имат еднакъв брой акции в взаимното дружество, до момента в който другите автомобилни производители са поканени да разширят мрежата.

Базираната в Мюнхен взаимна компания се управлява от Михаел Хайеш, основен изпълнителен шеф и Маркус Грол, основен действен шеф, като екипът ще се разшири до 50 души до началото на идната година.

На всеки 120 км зарядна станция

Общо 20 станции ще отворят още тази година, ситуирани на централни пътища в Германия, Норвегия и Австрия, като те ще са на оптимално разстояние от 120 км една от друга. Партньори в първата част на плана са веригите бензиностанции " Tank & Rast ", " Circle K " и " OMV ".

През 2018, мрежата ще се разшири с повече от 100 станции, всяка от които ще даде опция на голям брой кленти, притежатели на разнообразни марки коли да зареждат по едно и също време. С потенциал от до 350 kW на всяка точка на зареждане, нужното време за запълване на акумулаторите на електрическите автомобили ще се понижи драстимно, по отношение на в този момент употребяваните станции.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Екоавтосалон (72)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР