Често казваме, че сънят е важен за доброто здраве. Режимът

...
Често казваме, че сънят е важен за доброто здраве. Режимът
Коментари Харесай

Колко часа трябва да спите според възрастта ви?

Често споделяме, че сънят е значим за положителното здраве. Режимът на съня е един от главните фактори, които оказват въздействие върху здравословното положение. Всяка възрастова група се нуждае от друг брой часове за сън, с цел да се възвърне организмът. Разбира се, с изключение на продължителността на съня, е значимо и неговото качество. Ако, когато се разсъните, не престават да чувствате отмалялост, макар че сте спали задоволително часове, това значи, че не можете да потънете в първокласен сън.

Идеалната дълготрайност на съня зависи от възрастта
 Това са ранните признаци на инсулт Това са ранните признаци на инсулт
Експерти от Московския ветеринарен комитет показаха главните признаци, по които може да се дефинира инсулт при домашни любимци, заяви...

Правилният брой часове за сън варира според от възрастта. Бебетата до 3 месеца се нуждаят от 14-17 часа сън в денонощие. За деца от 4 до 12 месеца да задоволителни 12-16 часа сън, дружно с този денем. За възрастовата група 1-2 години са задоволителни 11-14 часа сън, а за деца сред 6 и 12-годишна възраст – 9-12 часа.

За младежите е добре да спят сред 8 и 10 часа, а хората в диапазона 18 – 60 години имат потребност минимум от 7 часа сън. Ако си мислете, че това време не ви е задоволително, с цел да си починете, тогава прибавете още два часа към тях. За хора над 60-годишна възраст оптималната дълготрайност на съня е 7-9 часа.

Ако спите най-малко по 7 часа всяка нощ, значи сте на верен път. Дори да не можете да спите еднообразно дълго всяка нощ, постигането на тази цел през по-голямата част от седмицата ще се отрази на общото положение на вашето здраве, написа турският вестник „ Сабах “.

Ако постоянно спите по-малко от 7 часа, това може да крие съществени опасности за появяването на избрани здравословни проблеми като затлъстяване, сърдечни заболявания, инсулт, меланхолия, наднормено тегло, захарен диабет. Освен това дефицитът на сън усилва риска от нещастни случаи, ускорява болките, нарушава функционалностите на имунната система и въздейства на работоспособността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР