Често двигателят, като най-сложният агрегат в автомобила, е причина за

...
Често двигателят, като най-сложният агрегат в автомобила, е причина за
Коментари Харесай

Кросоувърите с най-здрави бензинови двигатели

Често моторът, като най-сложният елемент в автомобила, е причина за съществени проблеми и скъпоструващи поправки. Не е загадка, че сходни проблеми са много по-вероятни при мотори с турбокомпресори, само че при новите коли този тип елементи изобилстват. Атмосферните елементи обаче също не са съвършени. Но в случай че желаете кросоувър със здрав и благонадежден мотор, можете да се вслушате в специалистите от " За рулём ", които показват трите кросоувъра с доста добра известност.

Mazda CX-5  Кросоувърите с най-здрави бензинови мотори

И по този начин, първото място е заето от Mazda CX-5. Ранните версии на 2.0-литровите и 2.5-литровите мотори SkyActiv се характеризират с ненадеждни маслени помпи и дефекти при стартирането на елемента, само че в този момент всички неприятности наподобява са в предишното. Вярно е, че тези мотори изискват положително гориво, постоянна поддръжка и бензин с по-високо октаново число. Ако всичко това се съблюдава, то тези мотори без проблем ще изкарат над 300 хиляди километра.

Nissan X-Trail  Кросоувърите с най-здрави бензинови мотори

Следва Nissan X-Trail. 2.0-литровият мотор MR20DD, който е главен за модела, може да измине 500 хиляди километра, само че още веднъж с положителни грижи. Няма особени проблеми, като се изключи замърсяването на маслените канали и дроселната клапа. Проблеми с масленат помпа се появяват рядко, като това се случва след 180 000 километра. Почти няма други оперативни недоволства за X-Trail.

Mitsubishi Outlander  Кросоувърите с най-здрави бензинови мотори

Трето място - Mitsubishi Outlander. 2,0-литровият мотор 4V11 (150 конски сили) със системата за фазово ръководство Mivec е скромен, устойчив, може да употребява най-нискооктановото гориво на пазара, а недостаъците му се броят на пръсти. Сред тях са по-висок звук, вибрациите, нуждата от контролиране на клапаните. Но няма регистрирани съществени повреди до 300 хиляди километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР