Чешките власти разследват руския културен център, управляван от санкционираната московска

...
Чешките власти разследват руския културен център, управляван от санкционираната московска
Коментари Харесай

Чехия може да затвори руския културен център

Чешките управляващи проверяват съветския културен център, ръководен от глобената московска държавна организация „ Россотрудничество “, който към момента работи, единствено че без външен достъп, в Чешката република. Това заяви европейското издание Euroactiv, като цитира чешката телевизия.

Подозренията са, че той популяризира информация, която предстои на наказания от страна на чешкия закон, уточни в изявление за БНР Веселин Вачков, шеф и основен редактор на чешкия вестник „ Лидове вести “. Той означи информация на чешката телевизия, съгласно която този център ще влезе в чешкия санкционен лист.

„ Ако този културен център бъде комплициран в листата, може би ще се стигне и до неговото дефинитивно затваряне “.

Чехия ползва глобите деликатно, сега става въпрос единствено за следствие, посочи Вачков.

По думите му Чехия води поредна политика в това отношение, даже преди започването на войната. Той подсети, че година преди войната Чехия е изгонила по-голямата част от съветските дипломати и чиновници по отношение на гърмежите в оръжейни хранилища. След експлоадирането на войната тази поредна политика продължи, означи Вачков.

„ Чехия е подготвена да направи крачка повече от това, което е подготвена да направи Европа като цяло “, акцентира той. По думите му страната поддържа глобите и постоянно е била една от тези, които е подкрепяла те да бъдат втвърдявани.

Вачков акцентира, че има отмалялост от войната. По думите му настроенията в Чехия са най-вече сериозни по отношение на Русия, а държавното управление поддържа влизането на Украйна в НАТО.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР