Червени домати с магданоз и целина са отлична и доказана

...
Червени домати с магданоз и целина са отлична и доказана
Коментари Харесай

Червени домати в буркани

Червени домати с магданоз и целина са отлична и потвърдена рецепта за зимата. Имат дълъг период на валидност, доста са вкусни и можете да ги добавите към всички ястия, в които се употребяват домати.

Необходими съставки:

5 кг домати2 с. л. сол2 с. л. захар1 връзка свеж магданоз1 връзка пресни листа от целиналюта чушка за всеки буркан по избор

Приготвяне:

Доматите се измиват добре под течаща вода и се обелват.

Направете прорез върху всеки домат под формата на “х ”, по-късно ги сложете в гореща вода за няколко секунди, след което незабавно ги прехвърлете в доста студена вода. По този метод ще ги обелите доста елементарно.

Нарежете доматите на части, прибавете сол, захар и ситно нарязание магданоз и целина (предварително измити със студена вода и отцедени – оставят се да изсъхнат за половин час върху кухненска кърпа).

Разбъркайте добре съставките, за предпочитане с решетъчна лъжица. След това започнете да цялостните бурканите, като е належащо да притиснете добре с пластмасова лъжица, с цел да няма празно място.

Затворете бурканите с авансово стерилизираните във фурната железни капачки.

Наредете бурканите в огромна и необятна тенджера, с постлана на дъното кухненска забрадка. Бурканите не би трябвало да се допират един до различен. В тенджерата се налива вода до равнище – два пръста под капачките.

Вижте още: Картофен къс

Загрейте на умерена температура. След като водата заври, оставете бурканите за половин час, по-късно изключете котлона и ги оставете да изстинат във водата.

Вашите сочни червени домати с магданоз за зимата са подготвени.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР