Червената депутатка Елена Йончева, от която прокуратурата поиска да се

...
Червената депутатка Елена Йончева, от която прокуратурата поиска да се
Коментари Харесай

Обвинената за пране на пари Елена Йончева изригна във Фейсбук! Вижте какво написа в личния си профил!

Червената депутатка Елена Йончева, от която прокуратурата изиска да се раздели с имунитета си, пусна нов пост във Facebook по тематиката.

"Запознах се в детайли с настояването на Главния прокурор да образува дело против мен. В това искане написа, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Всички подхванати дейности на прокуратурата се базират само на изказванията на тези три лица. Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били осъществявани противозаконни дейности ", разяснява тя.

Нито един факт за осъществени закононарушения. Надявам се делото допустимо най-бързо да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна. И че става въпрос за политическа поръчка, добавя Йончева.

Вчера представителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че след осъществена инспекция в обществените регистри е стартирало следствие за пране на пари в изключително огромни размери. Доказано е, че през 2012 година е взето решение от срана на Елена Йончева за взаимно сдружение с офшорно сдружение, записано на Британските Вирджински острови.

В сегашния случай има решение, че авторска телевизия ще взе участие с 50 % в сдружението Офроуд ЕООД с капитал 5 000 лева Взето е решение офшорката да преведе 320 хиляди лв. - средства, които ще отидат във фонд Резервен. И 250 хиляди евро също е решено да бъдат импортирани от офшорката също във фонд авариен изясни Арнаудова.

Има доказателства, че тази компания е употребена за превеждане на пари от незаконна активност в сметките на общото сдружение. "Офроуд " е разкрило сметки в КТБ и само едно лице е имало право да оперира със средствата. Това лице е Елена Йончева. 171 хиляди евро и 320 хиляди лв. са били преведени. Как са били употребявани тези средства към момента не може да се откри преди националният представител да бъде с лишен имунитет. Предстои и по това, и по другите следствия да се разкрият данъчни и банкови секрети, което ще засегне правата на всички народни представители, разясни Румяна Арнаудова.

Тези средства в КТБ не са били на банката, а на българските инвеститори, добави още говорителката на основния прокурор. Имаме съображение да считаме, че Йончева или знае, или подозира за това, сподели още тя.

Ние сме на процедура при започване на следствието, самоличността на очевидците не може да се разкрие. Нека съберем всички вероятни доказателства и тогава да вършим заключения, отговори Арнаудова на въпрос на публицистите.

Имаме учредения да считаме, че зад тази офшорна компания стои лице, което е разследвано по делото КТБ, един от подсъдимите по това следствие, сподели Арнаудова. Има индикации, че средствата Йончева не е употребила по предопределение и не е изключено да има длъжностно закононарушение, съобщи още Арнаудова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР