Черупките от яйца са често срещан битов отпадък, който обикновено

...
Черупките от яйца са често срещан битов отпадък, който обикновено
Коментари Харесай

За какво са полезни сушените черупки от яйца?

Черупките от яйца са постоянно срещан битов боклук, който нормално се изхвърля без да се замисля. Въпреки това, доста хора може да не знаят, че черупките на яйцата имат редица приложения, в това число като скъп източник на хранителни субстанции и минерали за растенията и животните.

Сушенето на яйчни черупки може да бъде потребен метод да ги запазите и да ги извършите по-удобни за приложимост. В тази публикация ще проучим изгоди и приложения на сушентие черупки от яйца.

Богат източник на калций

Яйчните черупки се състоят най-вече от калциев карбонат, който е богат източник на калций. Калцият е главно хранително вещество за растенията и животните и оказва помощ за поощряване на здравословен напредък и развиване. Като употребявате сушени яйчни черупки във вашата градина или компост, можете да осигурите на растенията си натурален и резистентен източник на калций.

Естествен тор

Изсушените яйчни черупки могат да бъдат смлени на тънък прахуляк и добавени към почвата, с цел да обезпечат съществени хранителни субстанции за растенията. Този прахуляк е богат на калций, магнезий и други минерали, които оказват помощ за поощряване на здравословния напредък на растенията. Добавянето на прахуляк от яйчни черупки към почвата също може да помогне за увеличение на почвеното изобилие и възстановяване на структурата на почвата.

Контрол на вредителите

Натрошените яйчни черупки също могат да се употребяват като натурален способ за битка с вредителите. Острите ръбове на черупките могат да попречат на охлюви, охлюви и други вредители да ядат растения. Поръсете натрошените яйчни черупки към основата на растенията, с цел да създадете преграда, която е малко евентуално да преминат вредителите.

 Сушени черупки от яйца

Здраве на зъбите и костите

Калцият е главно хранително вещество за поддържане на здрави зъби и кости при хората. Приемът на сушени яйчни черупки може да обезпечи натурален източник на калций, който може да помогне за попречване на остеопороза и други положения, свързани с костите.

Здраве на кожата

Яйчните черупки също са източник на колаген, който е протеин, който оказва помощ да се поддържа кожата здрава и млада. Чрез потреблението на сушени яйчни черупки можете да осигурите на тялото си градивните детайли, от които се нуждае, с цел да създава колаген и да поддържа здрава кожа.

Домакински използва

Изсушените яйчни черупки също могат да се употребяват в къщата за разнообразни цели. Например, абразивната текстура на яйчните черупки ги прави чудесни за разчистване на тенджери и тигани. Просто натрошете черупките на яйцата на дребни части и ги използвайте, с цел да изтъркате упоритите петна.

В умозаключение, изсушените яйчни черупки имат редица преимущества и приложения, вариращи от обезпечаване на съществени хранителни субстанции за растенията и животните, до поощряване на здравето на костите и кожата при хората. Чрез сушене и консервиране на яйчни черупки можете да употребявате този елементарен битов боклук по резистентен и екологичен метод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР