Черноморският регион винаги е бил от ключово значение за регионалното

...
Черноморският регион винаги е бил от ключово значение за регионалното
Коментари Харесай

Черноморският регион е ключов - врата към стратегически енергийни и транспортни коридори

Черноморският район постоянно е бил от основно значение за районното развиване от историческия път на коприната към стратегически енергийни и транспортни коридори. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на конференция на тематика „ Перспективи и стратегическо развиване на Черноморския район “, която се организира през днешния ден във Варна.

"От изключителна значимост е съдействието, както сред страните от Черноморския район, по този начин и сред институциите на национално равнище. Говорим за стабилно развиване, което стъпва на три стълба: на ускорено обществено развиване, на ускорено икономическо развиване и на екологията “, разяснява Борисов.

Той посочи, че българската стопанска система бележи непрестанен растеж, като се чака тази наклонност да се задържи и през актуалната и идната година.

„ България е една от страните водачи в областта на финансовата непоклатимост, упоритостите на Министерство на стопанската система е икономическият напредък да стигне и да се форсира над 4%, безработицата от 6,5% в страната се приближава до естествената й норма от 5%, като в някои общини от Черноморския район е под нея “, сподели още той.

Той акцентира, че България се утвърждава като една от най-конкурентните капиталови дестинации в Югоизточна Европа с одобрен имидж и положителни условия за насърчаване на бизнес, само че предстоят други провокации - дигитализацията на стопанската система, както и електронната търговия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР