"Черният списък“ на Европейския съюз с юрисдикциите, които не оказват

...
"Черният списък“ на Европейския съюз с юрисдикциите, които не оказват
Коментари Харесай

Черният списък“ на Европейския съюз с данъчни убежища става все по-къс

"Черният лист “ на Европейския съюз с юрисдикциите, които не оказват подпомагане за данъчни цели, става все по-къс. Дали тъй като страните под наблюдаване се "поправят " или пък по други аргументи. Знаем, да вземем за пример, че Англия се бори мощно против "черния лист ", страхувайки се, че намиращите се под властта на Обединеното кралство територии - изключително Джърси и Вирджинските острови, ще бъдат също включени в него.

От този лист беше изваден и Белиз (Belize, до 1973 година Британски Хондурас ). Официалният език в страната е британският, което я прави единствената англоговореща страна в Централна Америка. Девизът на страната е: Under the shade I flourish (Под сянката цъфтя).

Припомняме, че това е лист от страни, които не работят добре в борбата против укриването на налози.

Според Съвета на Европейски Съюз дребната държавица в Централна Америка към този момент е направила нужните промени за възстановяване на своя данъчен режим за интернационалните компании, който трябваше да бъде въведен до края на предходната година. Разбира се, от Брюксел прецизират, че ще продължи наблюдението дали страната съблюдава уговорките си до края на 2019 година.

Северна Македония отпада дефинитивно от листата на Европейски Съюз, защото Скопие извършва всички свои задължения за съдействие в региона на данъчното облагане, още повече, че тя ратифицира и Многостранната спогодба на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за административна взаимопомощ.

Списъкът беше формиран през декември 2017 година от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). "Да бъдеш в черен лист е единствено по себе си неприятно и, несъмнено, ще има последици за тези страни ", сподели тогава министърът на финансите на Люксембург Пиер Грамена. Списъкът, който следи страните, които не сътрудничат на Европейски Съюз по отношение на избягването на данъчното облагане, непрекъснато се актуализира. В него остават Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Оман, Самоа, Тринидад и Тобаго, Американски Вирджински острови и Вануату.

Страните, които са под наблюдаване от Европейски Съюз, получиха опция да останат отвън листата, в случай че дават политически ангажимент и обстоен проект за съблюдаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР