Черна гора отбеляза второ денонощие без нито един нов регистриран

...
Черна гора отбеляза второ денонощие без нито един нов регистриран
Коментари Харесай

Черна гора без нов случай на заразени за втори ден


Черна гора означи второ денонощие без нито един нов регистриран случай на ковид, оповестяват локалните медии.Страната бе последната, удостоверила съществуването на инфекцията на своя територия. Властите приложила строги ограничаващи ограничения и към този момент данните сочат, че епидемията е овладяна.

Останалите страни от Западните Балкани също демонстрират спад на инфектираните. Дори в Сърбия, където до неотдавна растежът на болните беше доста бърз, броят на новооткритите случаи се стабилизира. Днес управляващите потвърдиха, че се отварят паркове, кафенета, търговски центрове, градски превоз, детски градини. До предходната седмица имаше ограничавания за стопански действия като строителство, само че те отпаднаха. Вече е облекчена възбраната за напредване на открито на най-възрастните и за децата.

В Северна Македония броят на заболелите към момента е висок. За последното денонощие новите бяха 22, до 1421. Починалите са 71 души.

В Северна Македония има въведен полицейски час, който към този момент ще остане. През април страната вкара възбрана за излизане в почивните дни, само че в този момент, за 1, 2 и 3 май, жителите ще могат да прекарат времето от 5 до 14 ч. на открито.

В Косово доказаните случаи са 790 души, оздравелите публично са 232-ма съгласно Института за обществено опазване на здравето. Очаква се те да се усилят - от понеделник броят на излекуваните е по-голям от доказаните случаи. Вчера бяха оповестени 31 нови оздравели при 10 болни и 22 умряли.

Тежката обсада, изискваща от албанците да желаят позволение за извършване на покупки (за не повече от 90 минути дневно), която влезе в действие предишния месец, съумя да ограничи новите случаи в Албания. Те бяха сред 20 и 30 от средата на април насам, само че в последните няколко спадат - 14 нови на 26 април и по 10 и 14 в идващите два дни. Броят на излекуваните се движи със сходно движение.

В Босна доказаните случаи доближават 1589 души, смъртните случаи са 63, оздравелите - 685. В елементи от страната - да вземем за пример доминираната от босненски сърби Република Сръбска - се удължава настоящ полицейски час до края на седмицата, готвят се санкции за хората, които не носят маски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР