Частен остров в Шотландия, който разполага с 10-километрова брегова ивица

...
Частен остров в Шотландия, който разполага с 10-километрова брегова ивица
Коментари Харесай

Шотландски остров с историческо имение и 200 овце се продава за 2 млн. евро

Частен остров в Шотландия, който разполага с 10-километрова брегова линия и имение от 17-и век, се продава за 1.75 млн. английски паунда, или малко над 2 млн. евро.

Остров Вайла се намира в западната част на архипелага на Шетландските острови, а скалистите му крайбрежия, пещери и красиви плажове биха били идеална покупка за тези, които се нуждаят от ново начало и прелестни гледки, написа Daily Express.

Някога островът е бил дом на норвежки викингски вождове. За продажба са оповестени наблюдателна кула от 18-и век, селска къща с три спални, вила с две спални, 142 акра пасища, 581 акра необработваеми площи и крайбрежна база, която разполага с места за настаняване, паркинг и пристан.

Освен това остров Вайла е идеално място за разходка с лодка, морски лов на риба и туризъм.

Основната част от парцела е обстойно имение, наречено Вайла Хол. То е превърнато в огромна лятна резиденция в края на 19-и век.

След като е добито от актуалните си притежатели през 1993 година, имението претърпява огромна реституция, в това число на огромната централна зала с солидна каменна камина, витражи, функционална кухня и слънчева оранжерия с панорама към поляната за крокет.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Scottish Farms and Estates (@scottishfarmsandestates)

"В пресечната точка на Северно море и Атлантическия океан, това е една дива и красива част от света. Съпоставянето на суровите морски пейзажи и скалистите крайбрежия с изящната историческа хубост на имението, трансформира Вайла в един извънреден парцел “, споделя Люк Френч от имотната компания Savills, която предлага острова за продажба.

„ Продавачите са били задоволително прозорливи, с цел да предложат брегова база, осигуряваща елементарен достъп, както и разнородни аграрни парцели, селска къща и вила, създаващи многообразие от благоприятни условия “, показват още от аукционната къща.

Любителите на животните също може да са заинтригувани от покупката, защото островът сега е дом и на 200 чистокръвни шетландски овце.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР