Част от световния елит на тениса ще завладее България от

...
Част от световния елит на тениса ще завладее България от
Коментари Харесай

Стан Вавринка готов за битка на Sofia Open 2019

Част от международния хайлайф на тениса ще завладее България от 3 до 10 февруари, по време на Sofia Open 2019.

" Арена Армеец " е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината.

Стан Вавринка още веднъж идва в " Арена Армеец ", в гонене на 17-ия си трофей на равнище АТР.

Визитката на Стан е меко казано впечатляваща. Години наред той бе апетитен като петия член на Голямата четворка в тениса - термин, с който анализаторите до неотдавна определяха титаните Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

 Младок изтеза Вавринка в Катар
Младок изтеза Вавринка в Катар

Тайбрек и 10 дадени гейма за швейцареца

А Вавринка се намеси измежду огромните относително късно. До 29-годишна възраст той минаваше като част от фона в АТР тура паралелно с тенисисти като Давид Ферер, Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга - уважавани състезатели, които отстъпват на суперзвездите.

През 2014-а обаче Стан наруши петгодишно статукво с успех на Откритото състезание на Австралия. Този сезон е и най-успешният в кариерата на Вавринка. В него той печели Купа " Дейвис " с Роджър Федерер, с който са и олимпийски първенци на двойки от Пекин 2008. 2014-а бе и годината, в която Вавринка победи великия си съотечественик на финала в Монте Карло, с цел да вдигне първия си трофей от сериите Мастърс и да стане трети в международната класация.

 Стан Вавринка: Развълнуван съм, че още веднъж ще играя в София
Стан Вавринка: Развълнуван съм, че още веднъж ще играя в София

" Очаквам страхотни борби на корта "

Година по-късно целуна и Купата на мускетарите в Париж, а успеха му на финала на " Ролан Гарос " над Новак Джокович бе сензацията на сезона. Стан подсети за себе си и в ранната есен на 2016-а, когато стана първенец на US Oрen. Тогава гръмотевичният му бекхенд с една ръка го бе трансформирал в един от най-силните и атрактивни играчи в Тура. Няколко месеца по-късно обаче всичко се срина.

 Снимка 397057
Източник:

Швейцарецът стартира мощно сезон 2017, като напролет още веднъж бе на край на " Ролан Гарос ", който обаче загуби от Надал. Последва ранно отпадане на " Уимбълдън " и травмата в коляното. За Вавринка стартира ходенето по тъгите и интервенция, поради която пропусна втората част от сезона. Оттогава Стан търси себе си, само че постепенно и несъмнено върви към завръщане във върховете на ранглистата, в която на 11 юни 2018-а беше под номер 263. Завърши годината без купа и с баланс от 17 победи и 17 загуби. Бавно и последователно обаче Вавринка върна позиции и сега е 59-и в света. Място, от която ще нападна Откритото състезание на Австралия. А малко по-късно " Арена Армеец " ще стане на крайници за Стан!

 Снимка 298362
Източник:

Личният живот на Вавринка е не по-малко впечатляващ. През 2009-а той се дами за телевизионната водеща Илхам Вию, като година по-късно се снабдяват с щерка Алекса. Илхам обаче упрекна тенисиста, че се е отделил от фамилията и не спирал да я лъже. Стигна се до бракоразвод, а Вавринка прелъсти 11 години по-младата си колежка Дона Векич, с която и досега са дружно.

 Димитър Кузманов: Важно е да въодушевяваме децата
Димитър Кузманов: Важно е да въодушевяваме децата

" Щастлив съм, че имам опция да промотирам тениса в моя роден град "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР