Байер Леверкузен вече си осигури титлата в Бундеслигата, но има

...
Байер Леверкузен вече си осигури титлата в Бундеслигата, но има
Коментари Харесай

Шаби Алонсо: В събота чувството ще бъде като в първия от трите финала

Байер Леверкузен към този момент си обезпечи купата в Бундеслигата, само че има още една цел в последния си мач от шампионата в събота. " Аспирините " желаят да станат първият тим в елита, приключил сезона непобеден.

" Утрешният ден може да бъде исторически. Искаме да останем непобедени и да бъдем първият тим, който ще направи целия сезон без загуба в Бундеслигата. В събота възприятието ще бъде като в първия от трите финала ", сподели треньорът на Леверкузен Шаби Алонсо на конференция в петък.

Байер е непобеден в 50 следващи мача във всички шампионати през този сезон. Равенството вкъщи с Аугсбург в събота е задоволително, с цел да запише непостиган досега връх в немския хайлайф.

След дуела " аспирините " ще получат шампионската купа на Германия, която е първа в клубната история.

" Това е доста значим и специфичен мач за нас. Имаме още 90 минути да играем преди да спечелим този трофей. Разбира се, чакаме с неспокойствие да честваме след мача с нашите почитатели ", сподели още Алонсо, представен от ДПА.

Отборът от Леверкузен ще би трябвало да чества умерено, защото може да напише още повече история през идната седмица, в случай че завоюва финала в Лига Европа против Аталанта на 22 май, както и финала за купата на Германия против Кайзерслаутерн три дни по-късно.

" Ние сме говорили единствено и само за Аугсбург ", добави испанският експерт.

Контузеният Флориан Вирц, който през тази седмица беше включен в предварителния състав на Германия за Евро 2024, се чака да играе на следващия ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР