Бюджетната комисия в парламента ще заседава за първи път в

...
Бюджетната комисия в парламента ще заседава за първи път в
Коментари Харесай

Първо заседание на бюджетната комисия в 48-ото Народно събрание

Бюджетната комисия в Народното събрание ще заседава за първи път в границите на 48-ото Народно заседание. Още на първото съвещание се чака членовете ѝ да одобряват на първо четене данъчните закони. Повечето промени в тях са от механически темперамент, само че евентуалната помощ поради високите цени на горивата е заложена в измененията в Закона за корпоративно подоходно облагане. 

Вчера министърът на стопанската система Никола Стоянов изрази вяра, че от следващата година помощта за хората и за бизнеса ще е налична.

" Дали още декември незабавно ще стартира да се дава, или ще е от 1 януари, тъй като първо Фондът би трябвало да се понапълни малко, с цел да стартираме да го харчим. Но действително разгадавам декември Фондът да стартира да се цялостни. Т.е. първо рамката да е заложена и тогава да стартират да се изземват. При бизнеса знаете, че тогава е на тримесечие. Т.е. незабавно, в случай че се одобряват тези промени, ще могат фирмите да внесат за последното тримесечие техния дял, по този начин да го кажа, с който да изпълнят Фонда и към този момент тогава да стартира да се изплаща тази помощ ", сподели Стоянов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР