Бюджетът за 2022 г. е бюджетът на промяната, каза депутатът

...
Бюджетът за 2022 г. е бюджетът на промяната, каза депутатът
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“: Бюджетът за 2022 г. е бюджетът на промяната

" Бюджетът за 2022 година е бюджетът на смяната, сподели депутатът от " Продължаваме промяната " Венеция Ангова по време на дебата по законопроекта за удължение на действието на остарелия бюджет ", съобщи кореспондент на БНЕС.

Заформилата се полемика в пленарна зала официално беше по заглавието на законопроекта за удължение на използването на остарелия бюджет, само че разногласието се концентрира върху упования нов бюджет за 2022 година

Венеция Ангова от " Продължаваме промяната " съобщи, че законопроектът е за използване на рапоредбите на бюджетните закони от миналата година до 31 март 2022 година е нужен като краткотрайна мярка, до момента в който бъде признат новият бюджет. Ангова разяснява забавянето на бюджета и обърна внимание какъв брой време са дали своят вот дневния ред за през днешния ден.

" Недоверието на обществото в партиите на статуквото докара до осъществяване на избори три пъти предходната година. Удължаването на бюджетите от предходната година се постанова, тъй като се очакваше постоянно държавно управление, което да ги приготви. Необходимо е настоящо Народно заседание, което да организира съответната процедура по приемане на закона. Изборът на правотилеството се случи на 13 декември ", напомни Ангова. Според нея последните 12 години се вижда репликиране на бюджета година към година и има закъснение, тъй като е мъчно начинение да се приложат политиките на смяната.

Председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова съобщи, че невиждано е на 20 януари България да няма Закон за държавния бюджет. " Няма и показан план към момента, тъй като разбрахме, че държавното управление, финансовият министър и министър председателят имат по-важни задания като това да посещават кино прожекции. В това няма нищо неприятно, да бъде подкрепяна българската просвета и кинопроизводство, само че оставам с усещане, че моловете се употребяват освен за приготовление на съдружно съглашение, а за културни събития. Това, което ни се предлага, както разбрахме от сътрудника, е ребрандиране на един бюджет ", сподели още Десислава Атанасова и подсети и за " Виденовата зима ".

Явор Божанков от Българска социалистическа партия посочи, че изявленията не са били всъщност и са били надалеч от заглавието.

Дебатът отвън създание продължи и в последващите текстове на второто четене на законопроекта.

" Ние прибързано обсъждаме държавния бюджет ", установи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански и прикани да не се вършат свободни съчинения към бюджет 2022 година

От своя страна ръководителят на Народното събрание Никола Минчев също прикани депутатите да се придържат към дневния нед.

В друга процедура заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев сподели, че отхвърля в тази зала да слуша повече такова нещо. " Отказвам демагогията на ГЕРБ да ни се натрапва по този метод ", сподели още Ченчев и продължи: " Трябва ли да занимаваме Народното събрание с тези театри? Престанете. Дайте да работим градивно ".

В разногласието се намеси и депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов. Той заключи, че в залата има доста жар за нищо. " Ще си разреша да сложа една диагноза на ръководещата коалиция и това е, че тя се намира в положение на будна кома. Не го приемайте като засегнатост. Това е диагноза, която събира в себе си всичко. Понякога проявявате признаци на живот, само че не сте сензитивни към близките и не проявявате никакви реакции към действителността, която ви заобикаля ", сподели Костадин Ангелов. Според него препоръчаният закон за удължение до 31 март на дейностите на няколко закона не работи и не отразява действителностите в системата на българското опазване на здравето.

Според него този бюджет не взема решение проблемите на българските лечебни заведения, тъй като обединението се намира в положение на будна кома.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР