Бюджетът с така заложения дефицит е приемлив. Това заяви в

...
Бюджетът с така заложения дефицит е приемлив. Това заяви в
Коментари Харесай

Пеканов определи като приемлив бюджетът с така заложения дефицит

Бюджетът с по този начин заложения недостиг е допустим. Това съобщи в ефира на Атанас Пеканов, икономист и някогашен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства в служебното правителство на Стефан Янев.

" България би трябвало да влага доста повече в човешкия капацитет и този бюджет е първата стъпка в тази посока. С по този начин заложения бюджет - 3% аз не виждам проблем ", сподели Пеканов.

Той изясни, че при този бюджет няма спънка за България да влезе в Еврозона, тъй като фискалните правила не важат към този миг. " В момента текат диалози какво да се случи с фискалните правила от следващата година. Ако условието за страните да нямат недостиг повече от 3% се върне, това може да бъде проблем за България ", изясни икономистът. 

Пеканов разяснява и равнищата на инфлацията у нас. Той изясни, че главният фактор за високите равнища на инфлация у нас са енергийните цени, " които могат да пострадат още, в случай че се затегне още повече геополитическата обстановка ". По думите му, цените на тока ще останат високи до пролетта, след което ще стартира спад. 

На въпрос подготвя ли се нова лява партия с негово присъединяване Пеканов съобщи, че няма да прави политическа партия. " Аз съм се върнал в нещата, в които съм специалист - макроикономика, парична политика, фискална политика, това е полето, в което аз се усещам добре ", безапелационен е той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР