Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва, а вашият отказ

...
Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва, а вашият отказ
Коментари Харесай

Байдън обяви война на неваксинираните: Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва

Бяхме търпеливи, само че търпението ни се изчерпва, а вашият отвод коства скъпо на всички ни. Това съобщи американският президент Джо Байдън, който разгласи новия проект на Белия дом за битка против ковид. Речта на Байдън и новите ограничения съставляват най-агресивните предприемани до момента стъпки, които да подбуден американците да се имунизират.

Новите ограничения ще обиден към две трети от работещите в Съединени американски щати. В частния бранш проектът планува всички работодатели с повече от 100 чиновници да създадат по този начин, че подчинените им да бъдат изцяло имунизирани или да изискват от към момента неимунизираните един път седмично да показват негативен PCR.

Делта разновидността се популяризира бързо в Съединени американски щати, а цел на ограниченията на Белия дом са 80 милиона американци, които могат да се ваксинират. Новото условие ще засегне над 80 милиона работещи в частния бранш, показаха от Белия дом. Ще бъдат направени и правила, съгласно които работодатели с повече от 100 души личен състав да дават заплатен отпуск за слагане на ваксина. Отсега нататък здравните служащи в множеството медицински институции ще би трябвало да бъдат имунизирани Това включва лечебни заведения, центрове за диализа, поликлиники към лечебни заведения, здравно обслужване по домовете и грижи за инвалиди и възрастни хора. Изискването ще засегне над 17 милиона медицински служащи.

Планът планува преподавателите и чиновниците, работещи с дребни деца от фамилии с ниски приходи, в учебните заведения на министерството на защитата и в Бюрото за просветителни стратегии на индианците, да бъдат имунизирани. Президентът прикани също всички американски щати да вкарат условия за имунизиране за всички работещи в учебните заведения. Планът на президента Байдън планува също на спортни обекти, в огромни концертни зали и на други места, където се събират доста хора, гости да бъдат допускани, единствено в случай че са имунизирани или покажат неотдавнашен негативен тест.

Планът планува двукратно нарастване на санкцията за отвод от носене на маска в публичния превоз. За първо нарушаване санкцията става от 500 до 1000 $. При наново нарушаване санкцията скача на 3000 $. Изискването важи за самолети, влакове, рейсове и други типове публичен превоз. Байдън сподели,че ще подпише укази, с които ще изиска от безусловно всички федерални чиновници в изпълнителната власт да се имунизират. С различен декрет същото ще се изисква и от всички работещи по контракти с федералното държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР