Раздадени са над 170 карти за безплатно паркиране, но не

...
Раздадени са над 170 карти за безплатно паркиране, но не
Коментари Харесай

Терзиев: Раздадени са над 170 карти за безплатно паркиране, но не е ясно на кого

Раздадени са над 170 карти за гратис паркиране, само че не се знае на кого. Това сподели в предаването „ Тази заран “ кметът на София Васил Терзиев.

„ Има два вида карти за паркиране в „ Синя зона “. Едните са регламентирани с решение на Столичен общински съвет. Те касаят колите на общинската администрация. На тези карти са изписани номерата на тези служебни коли и по този начин те могат да паркират в столицата “, изясни той.

Според него обект на полемика и напрежение са станали картите, които са без номерата на колите, тъй като те са безотчетни и няма изясненост, коя карта на кого е предоставена.

„ Някои са давани на чиновници в разнообразни служби, което е обикновено, само че има и такива карти, които не е ясно на кого са предоставени – те са били записвани в някаква тетрадка, което не считаме, че е добра процедура. Те са раздавани от ЦГМ и са разписвани от кмета “, сподели още той.

Терзиев изясни, че е чувал за към 170 такива карти, само че съгласно него се приказва, че те са повече. Той упорства да се обясни, къде отива всяка една такава карта и кой я употребява.

Отново проблем с новата маркировка в центъра на София: Липсват някои паркоместа за инвалиди
От общината прецизираха, че те ще бъдат възобновени
Кметът на столицата отхвърли да разяснява излязлата информация, че има публицисти, социолози и политолози, които са употребили тези карти за гратис паркиране против уговорката „ да популяризират опорките на ГЕРБ “.

„ Тези карти са нанесли вреди на бюджета на столицата за 500 000 лева, само че отново споделям, че не се знае точният им брой. За някои от тези карти има диря, за други – има информация, че са били напечатани и раздадени, само че това не е отразено на никое място “, уточни още той.

Васил Терзиев разяснява и болната тематика с паркирането и реорганизацията на придвижването в центъра на София.

„ Това, по което ние работим, е цялостното преосмисляне на системата за паркиране. Но това, което е значимо, е да защитим правата на живеещите в центъра хора, за какво не желаеме центъра на столицата да се обезлюди – една наклонност, която се следи в други европейски столици “, изясни той.

Кметът на столицата призна, че в последно време и те са съдействали за казуса с паркирането в центъра, появил се в резултат на реорганизацията на придвижването. Той обаче даде обещание казусът да бъде решен.

Терзиев чака сериозен спор в СОС за паркирането, тъй като има доста и разнообразни предложение за това, по какъв начин да се случва това – като да вземем за пример да има зони за краткотрайно паркиране, с цел да могат магазините да бъдат зареждани със артикули или човек да си разтовари покупките. Той не е гледал анализите за въвеждането на платено паркиране в неделя и по тази причина отхвърли да разяснява това предложение.

Столичният кмет счита също по този начин, че средствата, които се събират от платеното паркиране, би трябвало да отиват в обособено сдружение „ Паркинги и гаражи “ и да се употребяват целево, а не както е в този момент – парите отиват в ЦГМ и се употребяват за субсидирането на градския превоз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР