Бягството от социалните мрежи в телефона, новинарските емисии по телевизията

...
Бягството от социалните мрежи в телефона, новинарските емисии по телевизията
Коментари Харесай

Най-добрата дестинация за дигитален детокс е на 2 часа с полет от София

Бягството от обществените мрежи в телефона, новинарските излъчвания по малкия екран и досадните мейли в електронната поща е измежду най-големите стремежи на милиони хора по света.

InsureMyTrip, уеб страница за сравняване на застраховки при пътешестване, класира най-хубавите градове, които да посетите за " цифрова детоксикация ".

Класацията е направена въз основа на обща оценка в четири категории: релаксация, интензивности, сигурност и достъп до интернет, оповестява CNBC.

Използвани са данни от няколко източника, в това число Гугъл Maps, TomTom, Viator и други, с цел да се оценят градовете по канара от 1 до 10.

Оценката е по следните критерии:

Средно време за пътешестване

Гъстота на популацията

Оценки на курортите

Цялостна релаксация

Оценка на парковете

Процент на жителите наоколо до зони без коли (възможност за вървене пеша)

Брой на вечерните интензивности

Оценка на сигурността

Липса на достъп до интернет

Дестинация №1 за цифров детокс е Прага.

Столицата на Чехия получава обща оценка 7,96.

82% от хората там живеят наоколо до зони без коли, което приказва за пешеходната досегаемост и лекотата на напредване в града.

През 1992 година историческият център на града е прибавен в листата на ЮНЕСКО на обектите на международното културно завещание.

Britanica дефинира Прага като " градът на стоте кули " с помощта на многото църковни кули. Там се намира и Карловият университет - най-старият в Централна Европа.

Рим е на второ място в листата.

Той получава обща оценка от 7,65 точки и е оценен най-високо измежду категориите за паркове.

Цели 52 % от римляните са наоколо до зона, свободна от коли.

Столицата на Италия е дом на няколко емблематични дестинации като Испанските стълби, Колизеума, фонтана Ди Треви и Пантеона.

В границите на Рим се намира най-малката страна в света - Ватикана, която е център на Католическата черква и дом на папата.

Според ранглиста на 2022 година на 100-те най-посещавани градски дестинации, Рим е една от най-посещаваните дестинации предходната година.

На трето място се подрежда Амстердам.

Градът има обща оценка от 7,6 точки и се класира високо в категориите за оценка на СПА центровете и цялостната релаксация.

Повече от две трети от жителите на Амстердам живеят наоколо до зона, свободна от коли, което го прави осмият най-хубав в тази категория.

Амстердам е и един от най-благоприятните за колоездене градове.

Известен като " Северната Венеция ", той понастоящем е разгласен за обект на международното завещание на ЮНЕСКО с помощта на емблематичния си квартал с канали.

През 2022 година Economist Intelligence Unit класира Амстердам като един от най-приятните за живеене градове в света.

Ето и цялостният лист на най-хубавите дестинации за цифров детокс:
Прага, Чехия Рим, Италия Амстердам, Нидерландия Лисабон, Португалия Копенхаген, Дания Маракеш, Мароко Хонконг Дубай, ОАЕ Мадрид, Испания Стокхолм, Швеция
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР