Renera Energy разработва 50 MW плаващ фотоволтаичен проект в Румъния.

...
Renera Energy разработва 50 MW плаващ фотоволтаичен проект в Румъния.
Коментари Харесай

Renera стартира проект за плаваща слънчева централа в Румъния

Renera Energy създава 50 MW плаващ фотоволтаичен план в Румъния. Съоръжението евентуално би било най-голямото в Европа сега.

Румъния продължава своя взрив на слънчевата сила, движен най-много от консуматори и покривни фотоволтаици, към сегмента на плаващата слънчева сила. Технологията набира все по-голяма известност в района,

През миналата година в множеството страни от Югоизточна Европа бяха стартирани сходни планове, в това число в България, където от две години се приготвя първия плаващ слънчев парк в България, който ще е на язовир " Огоста ".

Renera Energy в този момент разгласи, че е почнала етапа на разработка на най-големия плаващ фотоволтаичен парк в Румъния. Местоположението от 37 хектара е в окръг Браила в източната част на страната.

По-рано прочут като Energie Zukunft Schweiz или Sunwin Energy и част от Renera Group, разработчикът съобщи, че възнамерява инсталирането на 50 MW. Не се прецизира дали потенциалът се отнася за присъединението към мрежата или е в пикови условия.

Във всеки случай това евентуално ще бъде най-голямата плаваща слънчева електроцентрала в Европа сега. Renera Group е основана в Базел, Швейцария. Работи и в Италия, Германия и Испания. Активно се занимава с съвещания, създаване и употреба на планове и търговия с сила.

Главният изпълнителен шеф на Renera Energy Румъния Марк Ричард Щайб уточни провокациите при издаването на разрешителни и мрежата в страната, само че въпреки всичко изрази подготвеност да продължи да влага в зелена сила и предпазване.

Трябва да се означи, че румънската държавна енергийна компания Hidroelectrica съобщи предходната седмица, че ще инвестира  повече от 1.5 милиарда евро дружно с Masdar в взаимно дружество за слънчева сила, в това число плаващи фотоволтаици и акумулатори. Националната организация за благоустройство на територията (ANIF) разкри предходната година план за 20 MW плаващи фотоволтаици върху напоителни канали, написа Balkan Green Energy News.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР