Бургас. Водачът на кандидатдепутатската листа наБългарските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ

...
Бургас. Водачът на кандидатдепутатската листа наБългарските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ
Коментари Харесай

Праламентарни избори 2021: Водачът на „Българските патриоти“ в Бургас Христиан Митев внесе жалба в РИК относно водене на предизборна кампания на чужд език

Бургас. Водачът на кандидатдепутатската листа на„ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “ във Втори Многомандатен изборен регион - Бургас Христиан Митев внесе тъжба в Районната изборна комисия (РИК) по отношение на водене на предизборна акция на непознат език, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите на Митев жалбата касае тъпчене на член 181 алинея 1 от Изборния кодекс, който повелява, че предизборната акция би трябвало да се прави единствено на български език.

„ На 20 юни в Руен претендент на Движението за права и свободи господин Йордан Цонев, си разреши да пропагандира и да води акция на турски език. Никой не може да разбере какво декларира в изявлението си, а и никой не е задължен да владее непознат език, с изключение на българския. С това жестоко тъпчене на закона, те демонстрират, че са над него и правовият ред не ги интересува. Всеки може да види въпросния клип, който е качен на тяхната интернет страница. Той демонстрира, че Движението е готово да влезе през парадния вход в ръководството на България “, съобщи лидерът на „ Българските патриоти “ в Бургас.

Христиан Митев разясни, че глобите за нарушение на разпоредбите за предизборна пропаганда варират от 300 до няколко хиляди лв. и добави, че произнасянето по жалбата от страна на Районната изборна комисия се чака в тридневен период.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР