Бургас. Шест са селектираните платна, които ще бъдат включени в

...
Бургас. Шест са селектираните платна, които ще бъдат включени в
Коментари Харесай

Благотворителна вечер във връзка с изложбата Лора Янева - живот в изкуството ще се проведе в Бургас

Бургас. Шест са селектираните платна, които ще бъдат включени в благотворителната вечер, проведена в памет на бургаската художничка Лора Янева. Това оповестиха от Общината . Инициативата се провежда от брачна половинка на Лора – Мирослав Калудов, и е подкрепена от Община Бургас.

Подбраните картини от творчеството на харизматичното бургаско момиче, което вечно остана на 36, демонстрират неподражаемия ѝ авторски почерк. Творбите са част от персоналната сбирка на фамилията и обгръщат интервала от 2009,2011,2018 и 2020 година. Пет от творбите са с размер 70 x 100 сантиметра - " С усет на лято ", " Размисли ", " Разходка с лодка ", " Началото на май ", " Черен триъгълник ". Картината " Ах, морето " е с размер 80x100 см.

Картините придават присъщия за авторката жанр при подбора на цветовете и са по едно и също време ефирни и мистични. За Лора Янева четките и боите са като мастилница и перо, с които споделя приказните си истории. Формите и съчетанието на палитрата оставят чувството за досег до нещо тайнствено, загадъчно, даже галактическо и божествено. Те са част от ярката диря, която усмихнатата Лора остави в бургаското изкуство.

Желаещите да вземат участие в благотворителния аукцион ще получат плик с шест карти.Те включват изображение на картините и информация за тях. Посочена е първична цена, след която всеки участник може да насочи своето предложение. Събраните оферти, сложени в пликове, ще бъдат прегледани и по този начин ще стане ясно кой ще бъде новият притежател на съответната картина. Може да се наддава за повече от една творба.

Средствата от продажбата ще отидат в поддръжка на фамилията на Лора и нейния наследник Борис, който се роди прибързано на 22 март. Той към момента е в отделението по неонатология на УМБАЛ- Бургас.

Изложбата на Лора Янева ще може да се прегледа до 30-ти май - всеки работен ден от 10.00 до 18 часа, в събота - от 10.00 до 17.00 часа, а в неделя - от 10.00 до 14.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР