Бургас се включва в националните инициативи на министъра на младежта

...
Бургас се включва в националните инициативи на министъра на младежта
Коментари Харесай

Бургас отбелязва Деня на българския спорт с богата програма

Бургас се включва в националните начинания на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването на Деня на българския спорт с богата стратегия. В неделя, 14 май, на състезателен комплекс „ Парк Арена ОЗК “, от 09:00 до 12:00 часа, ще се състои заключителният стадий от акцията „ СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете “. На събитието ще участва зам.-министърът на спорта Петър Георгиев. Кампанията е проведена по концепция на общинския консултант Манол Тодоров и предприемача Георги Харакчийски, с поддръжката на заведения за хранене GOTi - Family & Kitchen, Utopia Garden, със съдействието на Община Бургас и РУО Бургас.

В спортната инициатива се включиха няколко бургаски учебни заведения. Това са СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ - Бургас, ОУ „ Васил Априлов “, ОУ „ Свети княз Борис І “, ОУ „ Любен Каравелов “, ОУ „ Александър Георгиев – Коджакафалията “, ОУ „ Петко Рачев Славейков “, ОУ „ Христо Ботев “ - с. Маринка.
-->
В закриването на 14 май присъединяване ще вземат близо 500 деца. Това са третокласници от всички 7 учебни заведения, които взеха присъединяване в първото издание на акцията. На спортния празник децата ще се впуснат в 7 тествания, проведени от лекторите в „ СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете “ – Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и треньорите на клубовете сътрудници в първото издание на програмата. За всяко дете са планувани тениски и грамота, а всяка паралелка, която в миналите два месеца взе участие в акцията, ще получи купи и други награди за сполучливото си присъединяване. Награди са планувани от спонсорите и за учителите по спортни действия в съответните учебни заведения.

Организаторите възнамеряват от септември в програмата „ СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете “ да вземат присъединяване всички учебни заведения на територията на Община Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР