Бургас. Не сме получавали директни покани от политическите сили за

...
Бургас. Не сме получавали директни покани от политическите сили за
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков: Не сме получавали директни покани от политическите сили за министерски постове в трети мандат

Бургас. Не сме получавали директни предложения от политическите сили за министерски постове в трети мандат. Това сподели пред публицисти в Бургас служебният министър на стопанската система Кирил Петков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Той бе на посещаване в града, с цел да се запознае с опциите за развиване на бившето военно летище в село Равнец.

Министър Петков съобщи, че се надява по-скоро България да има непрекъснато държавно управление.
„ Не можем непрекъснато да сменяме, чакаме и да сме в едно безвремие – това не оказва помощ на никого. Както виждаме, политическите кавги концентрират силата в неверната посока. Нашите имена, дружно с Асен Василев и Николай Денков, бяха подхвърляни нееднократно сред другите политически сили. На „ ИТН “ ние отказахме, тъй като за нас тези постове имат смисъл единствено тогава, когато имаме обща визия за това по какъв начин да се развива България и имаме свободата да го създадем. Докато това изискване не е налице, аз не бих влезнал в нито едно държавно управление. От друга страна, гледайки настоящето систематизиране на силите, изглеждаше доста волатилно; би ме било боязън да мисля, че може да има дълга непоклатимост с това систематизиране. Едни плаващи болшинства наподобяват високорискови за това, което ние желаеме да реализираме “, уточни Кирил Петков.

Според него първо би трябвало да се наблюдава развиването с третия мандат, тъй като, по думите му, в случай че той не е сполучлив, единственият човек, който може да прави проекти, е президентът.

„ Радвам се, че за толкоз малко време се случиха толкоз доста неща. Предполагам, че за едни още три месеца, изключително в случай че не би трябвало да губим време с проблеми, които съгласно мен не са доста целеви, бихме напреднали извънредно доста. Реално видяно, в случай че проектът за възобновяване бъде входиран в Брюксел и подготвим с другите общини, които са самодейни, каквато е Бургаската, този вид планове, ние можем да се изстреляме ужасно бързо с индустриализацията и то по най-пазарния метод. Нещо значимо, което желая да споделя, е, че вкарвайки сътрудници като Европейската капиталова банка във финансирането на този вид планове, ние заобикаляме от корупцията. Реално, няма да е значимо толкоз доста кой е министърът, а ще това какъв брой от тези планове стоят на личните си крайници. Беше горделивост за мен да работя през последните месеци за България. Вярвам, че тази смяна, която започва, би трябвало да продължи и без значение какви са постовете, аз персонално ще си въвеждам силата отсега нататък, да сме сигурни, че напредъкът, който се случи, няма да се върне на назад. Това може да се случва както в държавно управление, по този начин и отвън държавно управление “, сподели още министър Кирил Петков.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР