Бургас. Наближава онова време от годината, когато Бургас се превръща

...
Бургас. Наближава онова време от годината, когато Бургас се превръща
Коментари Харесай

Ботаническата градина на БАН ще гостува на бургаското цветно изложение „Флора 2022“

Бургас. Наближава това време от годината, когато Бургас се трансформира в град на цветята. Над 90 изложители обявиха своето присъединяване във „ Флора 2022 “ и към този момент обмислят по какъв начин да аранжират своите щандове, оповестиха от Общината . Те са производители и вносители на цвята, растителност, градинска техника и инвентар, арт създатели и компании, предлагащи био и пчелни артикули.

Припомняме, че ревюто ще се организира в дните от 29 април до 8 май. Флористи, обединени от тематиката „ Изкуство от цветя “, ще стартират подготовка дни преди началото, с цел да изработят вдъхновяващи аранжировки и цветни арт съоръжения. Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска, Неше Абдула, Владислав Христов и Едита Цанева, дружно със студентите й Марио Маринов и Благовеста Михова, ще опишат по трогателен и хубав метод креативните си визии, вплитайки хубостта на цветята, модерните течения във флористиката и предизвикването при работата в галерия навън.

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт съоръжения и търговски щандове на компаниите участници, „ Флора Бургас “ ще предложи на своите гости и една по-различна изложбена зона. В една от главните зали на експоцентъра ще бъдат аранжирани две гостуващи изложения – част от неповторимите типове на Ботаническата градина на Българска академия на науките и повече от 10 бонсай дръвчета, част от сбирката на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ. Залата ще бъде особено аранжирана и ще предлага незабравима страст, познания и любопитна информация за разнообразни непоказвани до този миг в Бургас типове. Гостуването на Ботаническата градина на Българска академия на науките е същинска привилегия. Институцията разполага с най-богатата на Балканите социална колекция растения. Колекционният фонд наброява над 4500 типа и форми. Над 1 % от разнообразието на висшите растения в света е включено в сбирката на градината.

По време на „ Флора Бургас “ е планувана и забавна съпътстваща стратегия, която включва събития за феновете цветари, игри и занимания за най-малките гости, а също по този начин и мастър класове за експерти. Още в деня на откриването, на ревюто идват 19 тима възпитаници от цялата страна, които ще се включат в огромно Национално съревнование „ Озеленяване и цветарство “. То се провежда от Министерство на образованието и науката, а хазаин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “. Гостите ще имат опцията онлайн да следят съревнованието сред тимовете, чиято задача ще бъде направа на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници.

Очаквайте цялостната стратегия на събитията по дни и часове, както и детайлности за участниците във „ Флора Бургас “. Актуална информация можете да научавате и в особено основаното събитие във фейсбук: ФЛОРА БУРГАС 2022.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР