Бургас. Два пъти по-голям е интересът към откритите ваксинационни пунктове,

...
Бургас. Два пъти по-голям е интересът към откритите ваксинационни пунктове,
Коментари Харесай

Д-р Георги Паздеров, РЗИ – Бургас: Два пъти по-голям е интересът към откритите ваксинационни пунктове, но при хората от туристическия бранш той клони към нула

Бургас. Два пъти по-голям е ползата към откритите имунизационни пунктове, в сравнение с към регулярните. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас доктор Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия в Бургас. През почивните дни на общо четири места бяха проведени открити имунизационни пунктове - в региона на Експозиционен център „ Флора “, на входа към Морска градина, на паркинга на Северния плаж, както и в село Равадиново - пред входа на „ Замък Равадиново “.

„ Имаше интерес към имунизацията през почивните дни, като в неделя беше по-голям - тогава бяха сложени 336 ваксини единствено в новите пунктове. Общо към 550 бяха поставените дози за двата дни. Това не е малко, защото един подобен открит кабинет има потенциал за осъществяването на 100-150 имунизации дневно. Отчете се, че два пъти повече имунизации са направени в един открит пункт, в сравнение с в другите кабинети – в РЗИ или в лечебните заведения “, уточни доктор Паздеров.

Той добави, че сега се провежда обособяването на пункт и на друго място, където се следи огромно скупчване на хора през почивните дни. „ Обмисляме да изнесем пункт и на входа на мол „ Галерия “, където евентуално събота и неделя ще има по-голяма посещаемост. По този метод, в случай че някой няма опция да посети кабинетите, с цел да се имунизира, може да го направи в тези разкрити пунктове. Вижда се, че има резултат от това – може да е дребен, може процесът да е по-бавен, само че нямаме различен избор. Вървим единствено напред - имунизацията е единственият ни излаз “, уточни шефът на РЗИ – Бургас.

По отношение ваксинирането на заетите в туристическия отрасъл, доктор Паздеров разяснява, че ползата при тях клони към нула. „ Ваксинации се правят на няколко места – в Слънчев бряг, в Царево и Поморие, само че хората там очевидно нямат желание да се имунизират. Дори имаме концепция да открием пунктове в 2-3 хотела, където да се прави имунизация. Нека, в случай че желаят, да го одобряват като безвъзмездна реклама или да открият за себе си, каквато и да била друга изгода от това, само че моята единствена е да успеем да реализираме оптимален брой ваксинирани, с цел да можем да си върнем остарелия метод на живот – различен метод няма “, разясни доктор Паздеров.

Той уточни, че все още 86 000 са имунизираните с най-малко една доза в цялата област.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР