Това, което се случва на политическата арена, вече отива отвъд

...
Това, което се случва на политическата арена, вече отива отвъд
Коментари Харесай

Цеков: На калпави и глупави политици като тези от ППДБ космосът им пречи! 4г само лъгаха

Това, което се случва на политическата сцена, към този момент отива оттатък границата на трагикомичното, това е тъпо за страната ни. Това сподели в аудиокаста на “Фокус “ “Това е България “ доцент Борислав Цеков, създател на Института за съвременна политика.
„ Това е подобен долнокачествен крах на политическите нрави, такова неявяване на мисъл за страната и такава обсесия у главните политически играчи и изключително в тези, които пристигнаха на власт с претенцията за ново начало и огромни промени, а точно “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “, уточни Цеков. Обсесия за власт, за постове, за държавни привилегии, а в последна сметка зад всичко това виждаме по какъв начин все по-релефно изпъкват великански кавги, свързани с корупция, с контрабанда, с измами и така нататък Всичко това в действителност е доста тъпо за България, тъй като последните няколко години са изцяло пропилени. Нито една сериозна национална задача не е изпълнена или най-малко да е придвижена с нужното движение напред “, добави Цеков.
Според него, на процедура България не просто стои на едно място, а в редица връзки следим цялостен декаданс.
„ Но над всичко е тази разруха на политическите нрави. Аз видях с учудване, въпреки и със забавяне, един запис от изказване на господин Кирил Петков, в който той, като долнопробна квартална мутра, заплашва с побой собствен политически конкурент. Все едно се връщаме в 90-те години, когато едни момченца с дебели вратове, не изключително интелигентни, само че пък силоваци, решаваха по подобен метод своите квартални разногласия кой кого да застрахова, коя сергия на пазара да държи, която да му се регистрира, това е равнището на Кирил Петков. А той се показва, и за една част, от нашата общност, той е техният водач, който трябвало да води България към ярко европейско бъдеще. А той ни връща към мутренските времена, към времената, когато се срамувахме от това, което се случва в страната “, сподели още Борислав Цеков.
По думите му, сигурно има психиатричен проблем в тази самокритика, която те си дават и метода по който се изживяват, само че това изцяло се разминава както с политическата реалност, по този начин и с действителните резултати, които има тяхното наличие във властта или към властта със мощно въздействие през последните 4 години.
„ Защото отново споделям, те провалиха страната, те заборчняха по един възмутителен метод страната, и не сложиха камък върху камък. Всъщност, те бяха обединили цялата кохорта от мислители и другарски настроени публицисти, анализатори към тях. Преди няколко години построиха към тях подправената митологема, че това е една поколенческа гражданска война в политиката, че това е една поколенческа партия и това ново потомство идва, с цел да сложи новото начало и с цел да скъса тъмното минало “, уточни анализаторът.
По думите му, в действителност виждаме и сме очевидци на гигантския неуспех на това политическо потомство, на милениалите, на поколението “Z “. ПП-ДБ демонстрираха един хунвейбински нрав да отрекат всичко, което е било преди тях и да стартират ново летоброене. И дружно с това, едно партийно отцепничество, което ги сведе до малцинство и което не им разреши да извършат никакви промени.
„ Защото, във всяко обикновено демократично общество огромни, действителни, публични промени, промени в разнообразни сфери се правят единствено от огромни публични болшинства, с поддръжката на огромни сегменти, мнозинствени сегменти от обществото. И с цел да има подобен вид публично болшинство, би трябвало да има и качествени и способени политици, които са способни да водят политически разговор и да конструират такива болшинства и такива консенсуси. Провалът на поколението в политиката, което се въплъщава от ПП-ДБ е точно в това, че те не съумяха да извършат никакви промени, тъй като не съумяха и нямаха нито политическата просвета, нито политическата просветеност да водят политически разговор, да търсят съдружници и да построяват такива болшинства и консенсуси. И никаква мафия не им е отговорна, тъй като на калпави и глупави политици като тези от ПП-ДБ Космосът им пречи.
Заляни сме от кавги, кой от кой по-съставомерен, само че действително нищо не се случва. Какви риби някой възнамерява да хване в тази мътна вода на 9 юни? Много е тежък този скандал, който се разкрива в последните дни с документните измами в Търговския указател, за които са уличени от пострадалите юристите Лена Бориславова, юрист Никола Минчев и всичко това в интерес на техния партиен лидер Кирил Петков. Това са доста тежки обвинявания, доста тежки обстоятелства, които се разкриват. Няма никакво значение, че в този момент се разкриват в предизборна акция, това е вторичен въпрос, който има отношение към вътрешните боричкания и мръсните игрички в ПП-ДБ и заобикалящите ги неправителствени организации. За нас като жители, за върховенството на закона, за интегритета в политиката е значимо единствено едно, че пострадали лица излизат и упрекват, освен това много обосновано Лена Бориславова, Никола Минчев и Кирил Петков в документни измами. И това е, то може би не просто следващ, а един от най-грандиозните плесници в лицето на всички тези, които в продължение на 4 години надменно лъгаха българския народ, че това ново потомство, което ПП-ДБ съставлява били почтени, морални, че желали да възстановят върховенството на закона в България “, уточни още Цеков.
Според него, това са типични документни измами, свързани с подправяне на подписи и показване на документи пред държавен орган по силата на закон.
„ Аз се надявам, че правоохранителните органи ще си свършат най-сетне работата и ще се раздвижат. Разбрах, че има досъдебно произвеждане по въпроса, към този момент в случай че някой е чакал нещо или просто е било належащо време за разнообразни типове експертизи, това е обяснимо. Но изключително в този момент, когато този скандал към този момент е обществен, се надявам в скоро време да има и придвижване по тези следствия, тъй като в противоположен случай ще остане доста тежкото подозрение за замитане на следите. А несъмнено, и ще се даде опция на уличените лица да се скрият зад депутатски имунитети. Всъщност, ние виждаме, че листата на ПП-ДБ в тези избори и в европейските, и в националните, от ден на ден се трансформира в леговище за търсене на депутатски имунитет против наказателно гонене за контрабанда, за документни измами, за корупция и така нататък Нещо, което е извънредно тревожна наклонност и би трябвало да получи своята ясна и то отрицателна социална оценка, с цел да може последователно политиката да се прочиства от такива лица, от такива партии, от такива трендове “, добави анализаторът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР