"Булгартрансгаз" ще купи активи от българо-руската проектна компания "Южен поток

...
"Булгартрансгаз" ще купи активи от българо-руската проектна компания "Южен поток
Коментари Харесай

Булгартрансгаз купува активи на Южен поток за 13 млн. лева

"Булгартрансгаз " ще купи активи от българо-руската планова компания "Южен поток България " на стойност над 13.2 млн. лв.. Това излиза наяве от социална поръчка за директно договаряне сред двете компании за покупко-продажба на 28 поземлени парцела и правата за градеж върху 5 от тях. Всички те ще бъдат употребявани за създаване на бъдещия газоразпределителен център "Балкан " край Варна, който към този момент беше включен измежду енергийните цели и на Европейски Съюз.

"Южен поток България " продължава да съществува към този момент над 3 години, откакто Русия едностранно спря плана за създаване на газопровод по дъното на Черно море през България, Сърбия и Унгария до Австрия. Българо-руската плана компания не развива никаква активност, а наскоро акционерите в нея - БЕХ и "Газпром ", взеха решение за ликвидация на активите й. Част от тях са и продаваните 28 парцела, за които има издадени и Доклад за Оценка на въздействието върху околната среда, Подробен организационен проект, механически планове, учредено право на градеж и други Разрешителните са били издадени за създаване на две компресорни станции и на приемен терминал за подводната тръба на газопровода в местността Паша дере.

Приходите от продажбата на тези 28 парцела ще постъпят по сметките на българо-руската планова компания и най-вероятно ще бъдат разграничени поравно сред БЕХ и "Газпром ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР