Булгаргаз и Газпром Експорт са подписали анекси към Договора за

...
Булгаргаз и Газпром Експорт са подписали анекси към Договора за
Коментари Харесай

”Булгаргаз” и ”Газпром” се договорили, но до конкретна цена на газта не се е стигнало

”Булгаргаз ” и ”Газпром Експорт ” са подписали анекси към Договора за доставка на природен газ, с които той към този момент е наведен в сходство с утвърдените от Европейската комисия задължения. Това оповестиха от българската газова компания след среща с доставчика си в Санкт Петербург.
За какво обаче тъкмо са се разбрали, по този начин и не излиза наяве от формалното известие. Не става въпрос и за това дали цената на газта ще е по-ниска. Уточняваме, че предоговаряне направиха всички страни, които имат контракти с „ Газпром “. Заради този пропуск България продължава да заплаща най-високата цена за синьото гориво в Европа.

В информацията се споделя: Очаква се вследствие на предоговарянето на документа, страната ни да реализира по-добри цени и условия за доставка на синьо гориво. За да извърши решението на Европейската комисия по антимонополното дело, " Газпром Експорт " изпрати до " Булгаргаз " предложение за промени и допълнения в Договора за доставка на природен газ, което планува смяна на уговорка, позволяваща всяка от страните да може да изиска преразглеждане на цената. Едно от изискванията това да стане, е да има забележителна смяна на икономическите условия на Европейските газови пазари, които са отвън контрола на страните, или смяната на цените на синьото гориво в газоразпределителните центрове в Европа.

Договорите могат да се преразглеждат един път на две години. Предвижда се и опция „ Булгаргаз “ да изиска смяна на точката на доставка, която сега е Негру Вода, като изиска всички или част от контрактуваните размери газ да бъдат доставяни в Берегово, Украйна или Велке Капушани, Словакия.

" Булгаргаз " може да изиска тази смяна, в случай че не е в положение независимо да провежда преноса на газ. Българското сдружение е сложило за разискване и други търговски и механически въпроси, с което стартира процесът на договаряне за изменение в клаузите на Договора за доставка на природен газ. Следващата работна среща сред специалисти на двете сдружения е планувана през месец ноември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР