Украинският президент Володимир Зеленски каза в ексклузивно интервю за АФП

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в ексклузивно интервю за АФП
Коментари Харесай

Зеленски очаква Русия да засили офанзивата в Североизточна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в извънредно изявление за Агенция Франс Прес в петък, че чака Русия да ускори офанзивата си на североизток и предизвести, че Киев разполага единствено с една четвърт от въздушната защита, от която се нуждае, с цел да удържи фронтовата линия.

Руските сили, които реализираха единствено сдържан прогрес през последните месеци, започнаха изненадващо нахлуване в региона на Харков на 10 май, което докара до най-големите им териториални придобивки от година и половина.

Зеленски сподели, че съветските войски са съумели да напреднат сред пет до 10 километра (3-6 мили) по североизточната граница, преди да бъдат спрени от украинските сили, само че добави, че районът може да бъде " първата вълна " в по-широка атака.

" Няма да кажа, че това е огромен триумф (за Русия), само че би трябвало да сме трезви и да разберем, че те навлизат по-дълбоко в нашата територия ", сподели той, говорейки от Киев в първото си изявление за задгранични медии след офанзивата стартира.

Зеленски к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР