Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните

...
Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните
Коментари Харесай

Храмове стават морги

Букурещката архиепископия дава параклисите в непосредствена непосредственост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на околните енории за потребностите на болничните морги, където местата за краткотрайно предпазване на телата на умрелите са станали незадоволителни, съобщи БГНЕС.

Църквата показва своята взаимност с лечебните заведения и управляващите, изправени пред най-тежката обстановка, породена от пандемията до момента, и прави оценка напъните на лекарите и целия медицински личен състав, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се споделя в известието на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна злополука с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи дневно в формалната статистика. Румъния е измежду страните с най-висока смъртност в света от ковид и единствено с 30% имунизирани от популацията. Редица европейски страни са изразили подготвеност да оказват помощ: Италия и Дания – с медицински личен състав, Франция – с медикаменти за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да одобряват пациенти, напомня Двери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР