БТА Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви въвеждане на пълен локдаун

...
БТА
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви въвеждане на пълен локдаун
Коментари Харесай

Пълен локдаун в Турция!

 БТА Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи въвеждане на цялостен локдаун от 19.00 часа на 29 април до 05.00 часа на 17 май в границите на нови ограничения в битката с ковид в Турция, съобщи Анадолската организация. След съвещание на държавното управление Ердоган посочи, че Турция би трябвало бързо да понижи дневните случаи на ковид под 5000 дневно, тъй като в противоположен случай неизбежно ще бъде изправена пред тежки последствия от туризма до търговията и образованието.

В рамките на новите ограничения се лимитират междуградските пътувания, които ще са вероятни единствено с позволение от управляващите, и се приключва присъственото образование в учебните заведения и детските градини, отсрочват се изпитите.

Ердоган уточни, че индустриалният бранш и секторът на хранително-вкусовата индустрия ще бъдат изключени от новите ограничаващи ограничения, оповестява Ройтерс.

Броят на дневните случаи на ковид в Турция надвиши 63 000 на 16 април, след което внезапно спадна до 39 000 в неделя, до момента в който броят на смъртните случаи вследствие на вируса остана над 300 през миналата седмица, отбелязва Ройтерс.

Ердоган сподели, че броят на дневните случаи на ковид би трябвало да падне под 5000 до края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР