БСП загуби своята същностна характеристика – отстоявайки ясната лява алтернатива,

...
БСП загуби своята същностна характеристика – отстоявайки ясната лява алтернатива,
Коментари Харесай

Пирински нападна БСП

БСП загуби своята същностна характерност – отстоявайки ясната лява опция, да покаже, че може да бъде деен консолидиращ фактор в постигането на единодушие за сложни промени, които да изведат България на друго място от това, на което е в този момент.

Това мнение изрази пред БНР Георги Пирински, някогашен министър на външните работи, дълготраен народен представител в българския парламент и евродепутат, както и някогашен ръководител на Народното събрание.

Според Пирински в партията е настъпил развой на " люспене, почистване, преследване на врага с партиен билет " и сходни разрушителни дейности на настоящето управление, което е трансформирало Българска социалистическа партия " от демократична, мощна партия, в една свита, властническа, лидерски подчинена организация ".

Георги Пирински счита, че доста значимо е вътре в партията да се осъзнае, че Българска социалистическа партия не може да продължи по този начин да се срутва от избори на избори и че " не различен ни е отговорен за тия резултати – било машини, било какво ли не "

" Този курс на стесняване и затваряне вътре е пагубен. " Има известни индикации, че се търси основаването на държавно управление. Не е изключено такова да бъде конструирано, уточни още той.

По думите му съставът на Народното събрание приказва за доста разединено общество.

" Това посланичество, което беше излъчено, като че ли обрича напъните за по-стабилно съдружно държавно управление с ясна стратегия. "

Пирински подчертава и върху нуждата от нови водачи на листи на Българска социалистическа партия, които да предложат " актуализирана предизборна позиция на партията ", с цел да бъде тя " мотор на много по-широко ляво взаимоотношение ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР