БСП отново внесе в Народното събрание предложението си България да

...
БСП отново внесе в Народното събрание предложението си България да
Коментари Харесай

БСП отново внесе в парламента искането за внос на Спутник V

БСП още веднъж внесе в Народното събрание предлагането си България да купи от съветската ваксина " Спутник V “, съобщи БНР.
Тази концепция партията предложи още в предходния парламент, само че ГЕРБ тогава го отхвърли, а след това внесе свои предложение в същата тенденция.
 Унгарските управляващи: Спутник V е най-хубавият прилаган в страната препарат против ковид Унгарските управляващи: Спутник V е най-хубавият прилаган в страната препарат против ковид
Унгария призна съветския препарат Sputnik V за най-безопасната и ефикасна ваксина против ковид, осведоми ТАСС. " Спутник V е най-доб...
Българска социалистическа партия преслага Народното събрание да разпореди на Министерския съвет да предприеме всички нужни дейности за обезпечаване в страната на съветската ваксина и достъпа на българските жители до нея.
" С оглед обезпечаване на опция на всички български жители, които желаят да се имунизират, да го създадат, е належащо да се употребяват наличните препарати. В България се ползват имунизациите на Pfïzer-BioNTech, Modema и AstraZeneca, само че са явни компликациите за набиране на нужните количества. Вече доста страни се възползваха от правото си да договорят независими ваксини, отвън общите съглашения, подписани от Европейския съюз “, се споделя в претекстовете на депутатите от Българска социалистическа партия.
Те напомнят и че Европейска комисия даде " зелена светлина " на страните в Европейски Съюз да се доставят с ваксини отвън общата тактика на лична отговорност.
През март ГЕРБ редактира аналогично предложение на Българска социалистическа партия и одобри Народното събрание да разпореди на Министерския съвет съвещания с Европейска комисия за изследване на опцията за покупка и на други ваксини против Covid-19, които са получили позволение за приложимост в страни отвън Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство.
 Германия възнамерява да закупи 30 млн. дози Спутник V от Русия Германия възнамерява да закупи 30 млн. дози " Спутник V " от Русия
Германия води договаряния с Русия за закупуване на 30 милиона дози от коронавирусната ваксина „ Спутник V ”, откакто бъде одо...
Официалната позиция на здравните управляващи е, че не желаят да се ангажират с разрешаването у нас на ваксина, която няма позволение от европейския регулатор за целия Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР