БСП не настоява за третия мандат, но заявихме, че ако

...
БСП не настоява за третия мандат, но заявихме, че ако
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП не настоява за третия мандат

БСП не упорства за третия мандат, само че декларирахме, че в случай че пристигна при нас по волята на президента, че имаме подготвеност за разлика от първия път. Toва съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в утринния блок Българска национална телевизия.

По думите на Нинова алените ще се движат по естествения политически път, в случай че получат третия мандат. Социалистите биха поканили служебни министри от служебния кабинет, в случай че получат третия мандат. Нека да се съсредоточим върху диалозите за първия мандат, моли Нинова.

Според Изпълнителното бюро на партията първо би трябвало да мине първата среща с Има Такъв Народ, с цел да се чуе тяхното предложение, с цел да може пред груповия орган да се внесе информация и да даде мандат по какъв начин да се продължи, добави Нинова. Много е значимо да чуем каква е тяхната визия за цели и стратегия. Логично е да има и втора среща, само че за нас са значими целите и програмата, добави тя. За Нинова най-важни са програмата, политиките и на последно място кой ще ги прави. Каквото и да се случи най-после бил нужен разговор и добре, че сътрудниците от първата политическа мощ го осъзнаха, похвали Нинова Има Такъв Народ. Корнелия Нинова не чака да излезе огромна драма от първите договаряния с Има Такъв Народ за сформиране на кабинет. Важно е да се изпълнят посредством властта нашите основни политики, за които настояваме от години, изясни Нинова в отговор на въпрос дали за Българска социалистическа партия е значимо да бъде във властта. Ние имаме идеологически облик и профил, години наред отстояваме политики и за нас е значимо да намерят място в програмата на бъдещото държавно управление, означи Нинова. Според нея въпрос на избор е на партиите на смяната с кого желаят да създадат смяната – с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. Не виждам по какъв начин може акцията за Росенец, разногласието за Росенец в Народното събрание, да се съчетае с общо ръководство с Движение за права и свободи. Това е надълбоко несъгласие, акцентира тя.

„ Без Българска социалистическа партия смяната не може да стане и времето го потвърждава. Ние не сме статукво и сме подготвени за смяна “, отсече Нинова. Поканата за диалози за сформиране на кабинет значи признава, че ние не сме от статуквото, сигурна е Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява какви тежки разногласия се чака да имат депутатите в 46-о Народно заседание. Нинова чака мощни и тежки разногласия по преизчисляването на пенсиите и приемането на бюджета. Ние имаме разнообразни показа за увеличение на пенсиите. Правило на служебния кабинет е да внесе актуализация, означи Нинова. За вътрешнопартийните битки в Българска социалистическа партия, Нинова съобщи, че тематиката не касае единствено нея и партията, а щяла да има отношение в идващите дни. Тя прочела изявленията от нейните приятели, че Българска социалистическа партия не трябвало да поддържа съставянето на бъдещия кабинет. „ Моделът ГЕРБ не е завършил и тези, които настояват, че ГЕРБ са си отишли – избързват. Наистина би трябвало да създадем по този начин, че този модел да не се реставрира и да не се връща “, разяснява Нинова.

Бел.ред.
И двете партии, и, нa думи се борят зa мaжoритaрния вoт и имaт цялостно болшинство с oбщo 128 дeпутaтa. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР