Един от кандидатите на ГЕРБ за народен представител е публикувал

...
Един от кандидатите на ГЕРБ за народен представител е публикувал
Коментари Харесай

ГЕРБ говорят за неподдържани пътища, а раздадоха милиарди на „наши фирми“

Един от претендентите на ГЕРБ за депутат е разгласил в страницата си в обществената мрежа Фейсбук следния пост за пътищата в България :

„ През последните години не се поддържа качествено положението на пътищата. Добре, че нямаме съществени зимни месеци, тъй като компаниите, отговарящи за зимното разчистване, нямаха нито хора, нито техника. Примерите в Бургас са няколко. Малко Търново, Обзор и така нататък, когато отговарящата компания отхвърли да извади машините си ноември 2023 година

В края на предишния месец зададох няколко въпроса на служебния районен министър по тематиката с пътищата в област Бургас, през които ще премине туристопотока през лятото. Срещнах схващане, само че пътната инфраструктура в региона е огромна. Необходими са незабавни дейности по закърпване на съществено компрометираните сектори, с цел да предотвратим пътнотранспортни катастрофи.

Това е мой приоритет и ще се боря да можем да имаме нужното постоянно поддържане на пътищата, качествена инфраструктура и работещи компании, което ще е гаранция за по-голяма сигурност и по-малко произшествия. Работим за възстановяване на пътната съгласуваност в района, посредством обезпечаването на четирилентови пътища, които да свързват общините с регионалния център. Но до момента в който това се случи не би трябвало да позволяваме съществуващата да се разрушава! “

Да не забравяме, че през годините, когато управляваха ГЕРБ , част от тези пътища са имали опция да ги оправят, само че не са го създали. Освен това по време на тяхното ръководство са се случили следните неща:

 – 53 милиона лв. за Автомагистрала „ Хемус ” изтекоха към компании на ГЕРБ, а самата автомагистрала даже още не е начертана – най-малко три от лотовете ги няма даже на чертеж!

 – 5,5 милиарда лв. са раздадели на избрани компании за градеж и поправяне на пътища, както и подсилване на свлачища!

 – 8,6 милиарда лв. са раздадени без публични поръчки още веднъж за пътища и язовири!

ГЕРБ управляваха дълги години подмолно дружно с Движение за права и свободи , а в този момент пишат, че пътищата не са били поддържани. Но да не забравяме, че с помощта на „ качественото ръководство “ на ГЕРБ сме стигнали дотук и че и с „ тяхна помощ “ нямаме качествени пътища , което способства за произшествия и жертви – индикатор, по който България държи челните места в целия Европейски съюз. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР