Броят на внедрените RPA (софтуерни роботи) в бизнес процесите на

...
Броят на внедрените RPA (софтуерни роботи) в бизнес процесите на
Коментари Харесай

tbi bank внедри над 150 софтуерни робота в бекофис процесите си

Броят на внедрените RPA (софтуерни роботи) в бизнес процесите на tbi bank надвиши 150, като с това банката се потвърди като ранен правоприемник и водач във въвеждането на нововъведения в подобен мащаб.

Challenger банката стартира софтуерната интерграция през 2015 година с главната цел да улесни работата на чиновниците си и живота на клиентите си.

Десетки монитори с вградени софтуери дават статус и наблюдават разнообразни сериозни процеси, с цел да могат съответните отдели да реагират неотложно на зародили проблеми или евентуални опасности както във вътрешни процеси, по този начин и при тези с клиентите на банката.

Digital Boards мониторите са не просто екрани, които пресъздават систематизирана информация, а напълно оперативни екрани. Те посочват за всяко несполучливо заплащане на клиент, да вземем за пример, като дават незабавно цялата нужна информация за казуса, тъй че да може да се направи незабавна връзка с клиента за разрешаването му.

След консолидираното на RPA в разнообразни действия, банката понижи доста документооборота с повече от 60% по отношение на 2022 година и го сведе до 19%. Тези автоматизации са директно свързани с устойчивостта и виновното корпоративно ръководство, към което tbi се стреми.

Това е и една от главните ESG цели на организацията, посредством които се стреми да отговори на все по-нарастващите условия на регулаторите и обществото във връзка с устойчивостта. Наред с това, посредством софтуерните роботи банката усъвършенства и потребителско прекарване, защото когато рутинните процеси се автоматизират, клиентите получават по-бързи и ефикасни услуги.

„ Динамиката на измененията в банковия и финтех бранш е извънредно висока. За да останем настоящи и конкурентоспособни в тази променлива среда, ние избираме да бъдем ранни приемници на нови, към този момент съществуващи технологии, като по този начин си осигуряваме бърза и лесна акомодация.

Затова и залагаме на тактика, водена от желанието ни непрекъснато да се усъвършенстваме. От една страна, във връзка с цифровите ни артикули и услуги, като безплатното ни мобилно приложение tbi bank app.

От друга страна - да внедряваме технологии във вътрешните процеси на банката, тъй че да сведем до най-малко „ ръчната “ обработка на документи и потребността от човешка интервенция в процеси, които могат да се автоматизират “, споделя Николай Спасов, изпълнителен шеф на tbi bank с фокус върху вътрешната банкова система, интервенциите и дигитализацията.



Роботизираната автоматизация на процеси (RPA), известна още като софтуерна роботика, употребява технологии за автоматизация, с цел да имитира бекофис задания на чиновници, като добиване на данни, попълване на формуляри, пренасяне на файлове и така нататък Тя комбинира API и взаимоотношения с потребителски интерфейс (UI), с цел да интегрира и извършва повтарящи се задания сред корпоративни и продуктивни приложения. Тази форма на автоматизация употребява основан на правила програмен продукт за осъществяване на действия на бизнес процеси в огромен размер, освобождавайки човешки запаси за приоритизиране на по-сложни задания. RPA разрешава на IT шефовете и други лица, вземащи решения, да ускорят своите старания за цифрова промяна и да генерират по-висока възвръщаемост на вложенията (ROI) от своите екипи.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР