Броят на доброволците на БЧК се увеличава. Тази констатация беше

...
Броят на доброволците на БЧК се увеличава. Тази констатация беше
Коментари Харесай

Увеличава се броят на доброволците на БЧК в Пловдив и...

Броят на доброволците на БЧК се усилва. Тази констатация беше направена по време на 66-то отчетно изборно заседание на БЧК-Пловдив.

Червенокръстците в региона наброяват 12 202 души, а доброволците са 1 152. През предходната година филантропичната организация е оказала помощ на 69 хора с увреждания в център „ Социални грижи ”. 70 души пък са посетили Социалната столова. БЧК е предоставила услуги и над 150 трудноподвижни лица.

„ В рамките на програмата „ Хранителна банка ” са събрани над два тона храни, които са дарени на 1500 души. Социалната приемна в Пловдив е помогнала на 1500 души ”, съобщи в отчетния си отчет  председателят на Червения кръст под тепетата доктор Петрония Карамитрева.

От откриването през 2000 година Многофункционалният обществен център досега е посетен от 550 000 души, обезпечени 620 хиляди обяда, предоставена е филантропична помощ на 150 000 души. По друга от стратегиите БЧК е предоставила хранителни артикули на 28 хиляди души. В курсовете на Червения кръст са подготвени и 59 водни спасители.

„ През 2017 година организацията на БЧК в Пловдив осъществя неповторим за България план „ Мобилен обществен екип. Той е резултат на взаимоотношението сред локалната власт, бизнеса и опазването на здравето в поддръжка на самотните възрастни хора ”, регистрира още доктор Петрония Карамитрева. Партньори в акцията на червенокръстците са компанията „ Трафик ”, Община Пловдив и УМБАЛ „ Свети Георги ”. Програмата обгръща сред 300 и 400 самотни възрастни хора.

Има мобилен екип със експерти и доброволци, както и коли, които да реагират при потребност – за доставки на артикули от първа нужда и превозване. Бенефициентите на новата обществена услуга са най-вече самотно трудноподвижни възрастни хора, които живеят в регион „ Централен ”. От 1 август до края на годината са регистрирани 529 осъществени поръчки от бенефициенти от подадени сигнали в прът центъра на програмата. Екипите са помогнали в шест случая на изпаднали в рецесия хора.  

През студените месеци са се нараснали поръчките за набиране на нужни хранителни артикули и закупуване на лекарства. Заявките са изпълнени от доброволците на БЧК. През този интервал е осъществена и акцията „ SOS! Час внимание! ”, в която доброволци посетиха самотни възрастни хора. Освен измерване на кръвното налягане и кръвната захар доброволците от Мобилния обществен екип са срещнали пенсионерите с най-новините способи за измами, чиито жертви са най-вече възрастни хора.

Сред формалните посетители на 66-то отчетно изборно заседание на БЧК-Пловдив бяха  ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров, генералният шеф на БЧК София Стоименова, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, зам.-областният шеф Петър Петров, дългогодишният шеф на КЦМ инж. Никола Добрев, притежателят на „ Трафик ” Александър Апостолов и други. От името на Пловдивския митрополит Николай одобрение към делегатите насочи отец Еленко Йосифов.  

В умозаключение доктор Карамитрева изрази специфична признателност към своите заместници - доцент Христо Паунов и Георги Георгиев, и към секретаря на БЧК-Пловдив – Таня Георгиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР